Maurane Adriaensens en Nicolas Vandormael van Rollier. Foto Joris Herregods Maurane Adriaensens en Nicolas Vandormael van Rollier. Foto Joris Herregods

Restaurant uit Puurs-Sint-Amands behoudt ook na overname score van 13,5/20 in nieuwe Gault & Milau

Restaurant Rollier in Puurs-Sint-Amands kreeg van de jury van Gault & Millau een score van 13,5 op 20. Het restaurant, dat in augustus nog overgenomen werd door de chef-kok en een nieuwe naam kreeg, scoort daarmee even goed als voorganger Cafe d’O. “Met dank aan onze paling in ’t groen”, klinkt het.

Afgelopen zomer namen chef Nicolas Vandormael en zijn partner Maurane Adriaensens het toenmalige Cafe d’O aan de Schelde in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) over van de vorige eigenares. Vandormael was op dat moment wel al drie jaar kok in het restaurant, dat toen een score van 13,5 kreeg van Gault & Millau. De zaak kreeg een nieuwe naam en heet nu Rollier, maar de score in de culinaire gids bleef hetzelfde.

Lees ook: Ontdek hier alle winnaars van de nieuwe Gault&Millau“En daar zijn we heel blij mee”, reageert Adriaensens. “We zijn amper vier maanden open en hadden dit niet durven dromen. Sommige restaurants moeten er tien jaar over doen om in de gids te staan, en wij krijgen nu al die eer. Dat is iets om heel trots op te zijn. We zijn ook blij dat we de score van vorig jaar konden behouden en hopen op termijn nog verder te kunnen stijgen. Daar hebben we nog heel wat ideeën voor achter de hand.”

Verrassend

Na de overname bleef het concept van het restaurant grotendeels hetzelfde. “We hebben de inrichting wel wat aangepast om het huiselijker te maken en ook de kaart zelf kreeg hier en daar wat aanpassingen”, klinkt het. “Nicolas heeft nu carte blanche om zijn creativiteit de vrije loop te laten in de keuken. Dat merk je ook aan de gerechten, die soms erg verrassend uit de hoek kunnen komen. Ik denk dat dat in de smaak is gevallen bij de jury.”

Lees ook: Van blijdschap tot ontgoocheling: zo scoren Mechelse restaurants in Gault&Millau“Paling is een gekend streekproduct in Sint-Amands en onze paling in ’t groen is dan ook een gerecht dat enorm populair is”, zegt Adriaensens. “Als ik één sterk punt van ons restaurant zou moeten kiezen, dan ga ik toch voor dat gerecht. Maar er is uiteraard veel meer, en dat hebben ook de mensen van Gault & Millau opgemerkt. We zijn dan ook heel blij en dankbaar voor deze beoordeling.”