Nieuws Mechelen Staking bij depot van Decathlon in Willebroek

Staking bij depot van Decathlon in Willebroek

Foto: Ward Bosmans

Staking bij depot van Decathlon in Willebroek

WILLEBROEK – Het personeel van het depot van winkelketen Decathlon in Willebroek is sinds maandag 6 uur in staking. In het depot, dat de winkels in heel het land bevoorraadt, werken volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront circa 700 mensen. De ochtendshift van zowat honderd personeelsleden is niet aan de slag gegaan, zo is vernomen van Deniz Agbaba (BBTK).

Er heerst al langer sociale onrust en onvrede over het intrekken van een bonus. “De premie werd wel aan het personeel in de winkels uitbetaald, maar niet aan het personeel in het depot”, verwoordt Deniz Agbaba de concrete aanleiding. Verder is er vrees over de toekomst van het depot. De werkgever zou niet erg openstaan voor sociaal overleg. “De directie komt niet naar het verzoeningsbureau”, luidt het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.