Nieuws Mechelen Starter van de week: Charlotte pakt jouw wagen in

Starter van de week: Charlotte pakt jouw wagen in

Starter van de week: Charlotte pakt jouw wagen in

SINT-KATELIJNE-WAVER – Van de nood een deugd maken, dat is wat Charlotte Descans (29) dit jaar deed. Ze werkte in de zwaar getroffen evenementensector, werd er ontslagen en startte haar eigen zaak op in belettering en wrappings van wagens. Vandaag gaat ze In Sint-Katelijne-Waver van start met ‘seeyou’.

Het ondernemen zit Charlotte in het bloed. Haar ouders waren ook al actief in de sector van stickers en beletteringen. Maar zelf koos ze voor de evenementensector. “Ik werkte bij een bedrijf dat festivalcampings beheerde. Maar omdat alle festivals en andere grote evenementen wegvielen door de coronacrisis werd ik samen met enkele andere collega’s ontslagen.”

De stap om zelf een bedrijf op te starten was niet zo groot. “Mijn ouders hadden een gelijkaardig bedrijf. Ik ben dus opgegroeid tussen de stickers. Bovendien is ook mijn vriend, Tim De Ryck (30) ook actief als car wrapper. Anderzijds moest ik natuurlijk wel een behoorlijke investering doen. Ik heb de meeste materialen tweedehands aangekocht. En gelukkig heb ik wat hulp gekregen van de overheid. Dankzij de steun die ik kreeg kon ik de opstart van mijn bedrijf zes maanden lang voorbereiden en tegelijkertijd toch nog mijn werkloosheidsuitkering behouden.”

Charlotte hoopt de komende maanden stilaan haar bedrijf op te bouwen. Ze specialiseert zich bewust enkel op belettering en wrapping. “Bij wrapping moet je niet denken dat het altijd over auto’s gaat. Dat kan ook een koelkast een keukenwerkblad of iets anders zijn. Ik ben vooral blij dat ik na die hele tijd thuis te zitten, eindelijk weer aan de slag kan. Er is eindelijk perspectief. Het financiële is voorlopig minder prioritair. Bovendien kan ik iets doen wat ik graag doe en dan nog samen met mijn vriend.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Luc P. 2020-11-19 17:42:16

Proficiat, volhouden.

Els V. 2020-11-17 10:26:10

Fantastisch Charlotte & Tim ! Jullie zijn een topteam. WRAP your succes and ENJOY !!! See you 😉

Yvan V. 2020-11-10 10:29:27

Prachtig! Niet stilstaan maar verdergaan. Ondernemer met een grote “O”. Proficiat, ik wens jullie alle succes.

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.