Nieuws Mechelen Starter van de week: ISIDORE home & WoW jewelry

Starter van de week: ISIDORE home & WoW jewelry

Starter van de week: ISIDORE home & WoW jewelry

MECHELEN – Sofie Bal (47) is pilote en Kathleen Van Hoof (48) was tot voor kort hostess bij Brussels Airlines. Zaterdag openden ze samen een pop up winkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 62 in Mechelen. Bij Isidore Home en WoW jewelry kan je nog tot eind januari terecht voor kussens, kaarsenhouders, kleine meubelstukken en originele juwelen.

Echt nieuwe ondernemers zijn Sofie en Kathleen niet. Ze zijn al enkele jaren zelfstandige in bijberoep, maar het is wel de eerste keer dat ze een fysieke winkel openen. Kathleen en Sofie leerden elkaar kennen op hun job bij Brussels Airlines. Sofie is er nog steeds piloot en Kathleen was tot voor kort hostess. Sofie Bal uit Willebroek begon in 2015 onder de naam WoW haar eigen juwelencollectie te ontwerpen.  WoW staat voor Wish or Weed. “Ik werk vooral met zilver en ik hou ook veel van edelstenen. Mijn nieuwe collectie juwelen heet ‘impressions’. Daarnaast ben ik ook helemaal in de ban van pluisbloemen. Voor mij staan ze symbool voor positivisme.  De led-lampjes met pluisjes die ik maak, helpen dan ook om je aan te moedigen om het leven positief te bekijken.”

Kathleen Van Hoof woont in Reet. In augustus gaf ze na 25 jaar haar job bij Brussels Airlines op. Ze is nu fulltime bezig met Isidore Home. Kathleen ontwierp een authentieke en duurzame collectie kussens, kaarsenhouders en kleine meubelstukken. “Ik heb mij vooral laten inspireren door mensen, culturen en hun tradities. Op onze vluchten en korte verblijven in verschillende landen geraakte ik net als Sofie geïnspireerd door de verschillende indrukken die je opdoet door met andere landschappen en culturen in contact te komen.”

Omdat de waarden van WoW en Isidore Home zo gelijklopend waren, besloten Sofie en Kathleen samen een pop up winkel te beginnen. Of ze daar nadien ook nog mee doorgaan staat nog niet vast. “We doen het stap voor stap. Ik blijf alleszins mijn hoofdberoep als piloot doen”, zegt Sofie. “Ik kijk er wel naar uit om in Mechelen een locatie te vinden voor een Isidore Home winkel”, klinkt het bij Kathleen.

 

https://www.isidorehome.be

https://www.wow-jewelry.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.