Nieuws Mechelen Stories Starter van de week. Van broodjeszaak naar tearoom-brasserie: Anthony en Ashley openen ’t Zuut Schopke
Mechelen

Starter van de week. Van broodjeszaak naar tearoom-brasserie: Anthony en Ashley openen ’t Zuut Schopke

LIER – Anthony Van Gorp en zijn echtgenote Ashley Knegtel openen op vrijdag 1 juli ’t Zuut Schopke op de hoek van de Arthur Vanderpoortenlaan en de Berlaarsestraat in Lier. Je kunt er vanaf 9u terecht.

Bijna vijf jaar lang waren Anthony en Ashley de uitbaters van broodjeszaak Baguetel in de Arthur Vanderpoortenlaan 15 in Lier. “Het was altijd al onze droom om met een koffiehuis te beginnen en mensen in de watten te leggen. Die droom kunnen we nu waarmaken. We hebben er eerst nog aan gedacht om de broodjeszaak te combineren met ’t Zuut Schopke, maar van dat idee zijn we uiteindelijk afgestapt. De kwaliteit in beide zaken zou eronder lijden”, vermoedt Ashley Knegtel.

Broodjeszaak Baguetel heeft ondertussen andere uitbaters, waardoor Anthony en Ashley zich volop op hun nieuwe zaak kunnen focussen. “Maandenlang hebben we in het pand gewerkt. We zorgden voor een volledige verbouwing, waardoor de ruimte meer dan dubbel zo groot is. Binnen is er nu plaats voor 36 personen. Ook het terras hebben we vergroot en om dat gezelliger te maken, ligt er een grasmat op de vloer en staan er plantjes.”

© Chris Van Rompaey

“Oorspronkelijk wilden we van ’t Zuut Schopke een koffiehuis maken, maar ondertussen is het veel meer dan dat. We keren voor een groot stuk terug naar het succes van Tearoom M&M, die hier van 2000 tot 2018 werd uitgebaat door Martin Bierebeeck en Maria Van Hoof. Dat betekent dat we vanaf 9u ontbijt serveren en vervolgens snacks, pannenkoeken en wafels. Een specialiteit van het huis zijn de galetten: twee dunne wafeltjes met zelfgemaakte siroop ertussen. Dat is een recept van mijn voorouders die daarmee op de kermis stonden. In Lier zijn zulke wafeltjes nog heel populair”, vertelt Anthony Van Gorp.

’t Zuut Schopke beschikt over een ruime drankkaart met onder meer huiswijnen, cocktails en gin. Het is niet de bedoeling er een café van te maken: er staan dus ook geen barkrukken aan de toog. Die maakt trouwens deel uit van de open keuken.

’t Zuut Schopke – de naam verwijst naar Schapenkoppen, de bijnaam van de Lierenaars – is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 17u. Op vrijdag gaat de deur pas om 21u dicht. Vrijdagavond plannen Anthony en Ashley trouwens geregeld thema-avonden, zoals een wijnavond, whiskytasting en miniconcertjes.

www.zuutschopke.be