Nieuws Twee Danny’s en Karine laten restaurant Silo’s over aan jong team uit eigen rangen: “We voelen ons vereerd”

Twee Danny’s en Karine laten restaurant Silo’s over aan jong team uit eigen rangen: “We voelen ons vereerd”

Twee Danny’s en Karine laten restaurant Silo’s over aan jong team uit eigen rangen: “We voelen ons vereerd”

BOORTMEERBEEK, MECHELEN, WILLEBROEK – Danny Vanderschueren (62), zijn echtgenote Karine Peers (59) en hun zakenpartner Danny De Landtsheer (59) laten hun bekend restaurant Silo’s in Boortmeerbeek over. Opvolging hebben ze gevonden in eigen rangen: chef-kok Dieter Fleurinck (44) en sommelier Dimitri Cuypers (27) uit Mechelen en gastheer Dries Van Dijck (24) uit Blaasveld (Willebroek) nemen de zaak over. “We voelen ons vereerd”, zeggen ze.

Bijna veertig jaar zijn de twee Danny’s ondernemer. Danny Vanderschueren begon zijn avontuur bij brasserie Martinique op de Mechelse Korenmarkt. Daarna maakte hij samen met zijn ega Karine gedurende vele jaren het mooie weer in sterrenrestaurant Folliez. Compagnon Danny De Landtsheer runde samen met zijn vader Willy ooit restaurant Square op de Grote Markt in Mechelen. Na Daniel’s, de traiteurszaak die hij samen met zijn echtgenote Danielle uitbouwde, waagde hij zich acht jaar geleden mee aan een nieuw avontuur: Silo’s.

 

Oprichters Danny Vanderschueren, Karine Peers en Danny De Landtsheer. — © Joris Herregods

Het horecaproject in de voormalige mouterij op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek groeide uit tot een zaak met naam en faam. Een van de hoogtepunten was de titel ‘brasserie van het jaar’. In de culinaire gids Gault&Millau scoort het restaurant een mooie veertien op twintig. Overnemers hebben de oprichters gevonden in eigen huis. “Als je jonge mensen hebt die in de zaak zijn gegroeid en die de zaak kennen, is dat een ideale combinatie om ze voort te zetten. Wij kunnen hen nog een tijdje helpen en coachen”, zegt Danny De Landstheer.

Ultieme bekroning

“Wat je als ondernemer hebt gecreëerd, moet je ook kunnen overdragen. Dat kun je het best doen aan mensen die mee aan dat succes hebben gebouwd. Dat is voor mij als zaakvoerder en als mentor de ultieme bekroning, een droom”, vertelt Danny Vanderschueren. Toen ondernemers – ook trouwe klanten – hem polsten of er interesse was om Silo’s over te laten, wilde hij graag eigen mensen mee aan boord. “Dat is de beste garantie op succes”, zegt hij.

Een van die gangmakers is chef-kok Dieter Fleurinck uit Walem (Mechelen). Gedurende zeventien jaar werkte hij in restaurant Les Six Colonnes in Waterloo, eerst als hulpkok en uiteindelijk als chef en medezaakvoerder. “Tot mijn goede vriend Danny Vanderschueren mijn pad kruiste met het project Silo’s. Na lang aarzelen, ben ik hier toch nog vrij snel gestart”, vertelt de chef. Als ‘Mastercook of Belgium 2022’ neemt hij Silo’s nu mee over. “Ik vind het een eer om deze prachtige zaak te mogen voortzetten”, zegt Dieter.

Nog zo’n talent uit eigen huis is sommelier Dimitri Cuypers (27) die in Mechelen woont. “Je voelt de ziel in deze zaak. Mijn respect voor de drie oprichters is eindeloos. Het concept en de sfeer die zij hier hebben neergezet zijn indrukwekkend en gaan we voortzetten. Als sommelier heeft Danny Vanderschueren mijn passie voor wijnen nog doen groeien”, vertelt Dimitri.

Sommelier Dimitri Cuypers in zijn biotoop. — © Joris Herregods

Droom

De nummer drie is de jongste van het team en maakt het plaatje compleet: Dries Van Dijck (24) uit Blaasveld (Willebroek) is sinds een halfjaar gastheer en duivel-doet-al bij Silo’s. “Al op jonge leeftijd had ik de droom om ooit een restaurant te beginnen”, zegt hij. De twintiger groeide op in een gezin van zelfstandigen. Zijn ouders Ralf Van Dijck en Ilse Maes hebben in Blaasveld een supermarkt van Louis Delhaize.

“De zin om te ondernemen en de passie voor lekker eten heb ik van thuis meegekregen”, zegt Dries. Na zijn studie hotelmanagement liep hij stage in het Strandhotel in Cadzand-Bad, waar hij het tot assistent-manager schopte. “Sergio Herman heeft er drie restaurants. Ik heb er veel opgestoken en die ervaring hoop ik mee te nemen in deze nieuwe uitdaging. Mijn passie voor horeca is immens en ik voel mij hier echt een deel van de familie”, vertelt Dries.

“Met z’n drieën gaan we de kwaliteiten van Silo’s behouden en koesteren. We zijn ook blij dat we kunnen rekenen op de steun van de twee Danny’s en Karine. We zijn niet van plan om iets aan het concept te veranderen, want dat is wat de zaak maakt”, zegt Dimtiri Cuypers.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.