Nieuws Mechelen Vier chocolatiers uit onze regio krijgen vermelding in de Gault & Millau gids

Vier chocolatiers uit onze regio krijgen vermelding in de Gault & Millau gids

Vier chocolatiers uit onze regio krijgen vermelding in de Gault & Millau gids

MECHELEN – LIER – KONTICH – Vier chocolatiers uit onze regio slaagden er dit jaar in om een plekje te veroveren in de befaamde Gault & Millau gids met de beste chocolatiers uit België en Luxemburg. Het gaat om The Cacao Project en Gauthier uit Mechelen, Dom uit Lier en Soetkin uit Kontich.

Al voor het vijfde jaar op rij brengt Gault & Millau een gids uit met de beste chocolatiers uit België en Luxemburg. In de lijst van de prestigieuze gids staan honderd adressen. Daaronder ook vier chocolatiers uit onze regio. Hieronder een overzicht…

Dom, Grote Markt 70 in Lier
Roel Dom is de zesde generatie van een familie banketbakkers uit Mortsel. Op jonge leeftijd ging hij met chocolade aan de slag. Ondertussen heeft hij meer dan 25 jaar ervaring. Sinds 2008 maakt hij artisanale pralines, confiserie en biscuiterie. Verfijnde, uitgebalanceerde smaken en afwerking zijn de leidraad. Zijn Lierse schapenkoppen zijn de signatuur van het huis.

Chocolatier Gauthier, IJzerenleen 3 in Mechelen
Edouard Gauthier startte in 1964 met een pralinezaak in Mechelen. Tot op de dag van vandaag maakt hij er ambachtelijke pralines en is hij een van de weinigen die nog zelf marsepein maakt van verse amandelen.
Een van de signatuurpralines is de ‘Cuberdons’: melkchocolade met slagroom en cuberdon siroop. Ook bean-to-bar repen, seizoenproducten zoals chocolade asperges, meikevers en zeevruchten zijn vaste waarden in het assortiment.

The Cacao Project, Bruul 89 in Mechelen
Pieter vaes werd ondergedompeld in het chocoladebad bij Dominique Persoone en verwerkt net als zijn leermeester chocolade van de cacaoboon tot het eindproduct. Hij doet dat ondermeer met bonen uit Venezuela, Colombia en Vietnam. Vaes focust op gedurfde maar uitgebalanceerde smaken. Zijn signatuurpraline is er eentje met appelstrudel. De meest uitzonderlijke creatie blijft de praline met bloedworstganache en crunchy gelei van Granny Smith en vodka.

Soetkin, Mechelsesteenweg 51 in Kontich
Hans en Nellie Goossenaerts hebben een gamma van meer dan 60 verschillende soorten pralines samengesteld. Ze zoeken naar nieuwe smaken en tendensen, de gepaste origine of geselecteerde chocolade en combineren die met verse producten zoals fruit, kruiden en bloemen. Hun bekendste creatie is het ‘Kontichs Kontje’: een chocolaatje gevuld met marsepein en een zachte likeur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.