Nieuws Mechelen Vrijwilligerswerk Wijzersterk verlengt samenwerking met Sint-Katelijne-Waver

Vrijwilligerswerk Wijzersterk verlengt samenwerking met Sint-Katelijne-Waver

Vrijwilligerswerk Wijzersterk verlengt samenwerking met Sint-Katelijne-Waver

SINT-KATELIJNE-WAVER – Ook in 2022 zullen cliënten van vzw Wijzersterk één voormiddag per maand als vrijwilliger aan de slag gaan op het gemeentehuis. De overeenkomst tussen de vzw en het gemeentebestuur gaat al zijn vierde werkjaar in. Tot grote tevredenheid van beide organisaties en de personen zelf.

Sinds begin 2019 zijn cliënten van vzw Wijzersterk elke maand één vrijdagvoormiddag actief voor het gemeentebestuur. In groepjes van drie of vier helpen ze met allerlei klusjes zoals het verzorgen van de planten in het gemeentehuis, auto’s wassen, verkeersborden proper maken, …

“Als vzw stellen we ons graag ten dienste van de gemeenschap”, vertelt Greet Wijckmans van vzw Wijzersterk. “Voor onze cliënten is dit engagement van grote waarde. Het stimuleert hun zelfontplooiing en sociale vaardigheden. Bij de klusjes worden ze begeleid door een medewerker van Pegode, dat instaat voor ondersteuning op maat aan personen met een beperking.”

“We merken een groot enthousiasme wanneer Wijzersterk naar het gemeentehuis komt”, vertelt schepen van vrijwilligersbeleid en gelijke kansen Sarah De Keyser. “Ook bij onze medewerkers zijn ze erg graag gezien. De klusjes die ze uitvoeren, zijn zaken waar we zelf vaak niet toe komen. We zijn erg blij dat Wijzersterk ze uitvoert. De vzw krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.