Nieuws Mechelen Winkelpark Malinas volledig verhuurd

Winkelpark Malinas volledig verhuurd

Winkelpark Malinas volledig verhuurd

MECHELEN – Het voorbije weekend werden een fiets- en een voetgangerstunnel geplaatst om het winkelpark Malinas te ontsluiten voor de zwakke weggebruikers. Ondertussen maakte projectontwikkelaar Mitiska Reim ook bekend dat alle 20 de winkels verhuurd zijn.

Winkelpark Malinas zet sterk in op fietsbereikbaarheid, zo komt er onder meer een dubbele aansluiting op het fietspad langs de Dijle. Ter hoogte van de nieuwe zoutsilo’s van het Agentschap Wegen en Verkeer wordt een aansluiting gemaakt op de fietsroute Vrouwvliet en kunnen fietsers via een stalen fietsbrug de R6 over richting Malinas. Iets dichter bij de stad legt Mitiska REIM een nieuw fietspad aan vanaf het jaagpad langs de Dijle via de site van Eandis dat vervolgens met een fiets- en voetgangerstunnel onder de R6 zal aansluiten op de ondergrondse parking van Malinas. De tunnel kan ook gebruikt worden door voetgangers die gebruik maken van de nieuwe bushalte van De Lijn op de N16 ter hoogte van Malinas. Het winkelpark zal in totaal over 400 overdekte fietsenstallingen beschikken.

Vrijdagochtend werd de metalen fietsersbrug bevestigd op en tegen de nieuwe brug over de R6. De brede fietsers- en voetgangerstunnel onder de R6 wordt vrijdagavond ingeschoven. Jan Du Bois, Investment Director bij Mitiska REIM, zegt dat op vraag van de stad Mechelen bij het uittekenen van het project veel aandacht werd besteed aan de fietsontsluiting. “Een vlotte fietsverbinding en voldoende overdekte fietsenstallingen zullen, samen met een vlotte toegankelijkheid voor wagens, bijdragen aan het succes van Malinas.”

“Ondertussen kunnen we ook melden dat alle 20 handelszaken zijn verhuurd. De laatste nieuwe namen zijn Overstock, X²O en de eerste winkel in Vlaanderen van de Franse keten 4Murs. Keukenspecialist Eggo neemt ten slotte de plaats in van het failliete Mega World (ex-Blokker). Ook de contractbesprekingen met de huurder voor de grote horecazaak op de eerste verdieping zijn zo goed als rond en we hopen deze toch wel erg mooie naam in de komende weken te kunnen onthullen”, nog aldus Jan Du Bois.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.