Nieuws Oost-Vlaanderen Alweer een stukje traditie dat verdwijnt: ‘De Bonte Koe’ sluit eind deze maand

Alweer een stukje traditie dat verdwijnt: ‘De Bonte Koe’ sluit eind deze maand

Alweer een stukje traditie dat verdwijnt: ‘De Bonte Koe’ sluit eind deze maand

LOCHRISTI – Dorst in Beervelde, het zou u binnenkort zomaar kunnen overkomen. Een van de laatste (en enige) dorpscafés, ‘De Bonte Koe’, vlak naast de kerk, sluit eind deze maand de deuren.

Tot eind jaren zeventig was het eigendom van de familie Van Rijsselberghe, nadien werd het volkse café tot 2013 uitgebaat door een vrijwilligersgroep van de vzw Sint-Daniël. Verbouwingen – met een appartement op de bovenverdieping – waren de volgende stap in de geschiedenis van het café dat onlosmakelijk verbonden was met de aardbeienmarkt van de VABO in de zomermaanden.

Moeilijke tijden

Begin 2014 werd het café overgenomen door Martine Coppejans en Dany De Meyer die eerder een café hadden in Merelbeke. Ze namen ook hun intrek in het appartement boven het dorpscafé. In november 2019 nam Beerveldenaar Gert Stevens ‘De Bonte Koe’ over en blies hij de zaak nieuw leven in. De coronacrisis zorgde net als in horecazaken voor moeilijke tijden.

Gisteren werd bekend dat Gert en zijn vrouw Hilde na rijp overleg beslist hebben om eind augustus definitief de tapkraan dicht te draaien, tenzij er te elfder ure nog een overnemer zou opduiken. Die zal met open armen ontvangen worden in Beervelde-Dorp 58.

 

Uitbater Gert Stevens, bij de heropening van de terrassen na coronatijd. Foto pel

Het horecalandschap in het centrum van Beervelde ziet er ondertussen bijzonder schraal uit: café Pax, ’t Krielken en nu ook De Bonte Koe: het behoort allemaal bijna tot de geschiedenis van de aardbeiengemeente. En ook dat is ondertussen nostalgie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.