Nieuws Oost-Vlaanderen Barista uit Dendermonde start crowdfunding om eigen koffiebar open te krijgen

Barista uit Dendermonde start crowdfunding om eigen koffiebar open te krijgen

Clifford met de door zijn vriendin ontworpen kopjes. Foto svov

Barista uit Dendermonde start crowdfunding om eigen koffiebar open te krijgen

DENDERMONDE – Clifford Jordan (34) opent binnenkort zijn koffiebar Klik in het pand van de voormalige Mini-Bazar in de Bogaerdstraat. Maar hij heeft nog een laatste zetje nodig en organiseert daarom een crowdfunding.

Er is heel veel werk geweest aan het pand in de Bogaerdstraat dat Clifford Jordan samen met zijn vriendin kocht om er een koffiebar en een keramiekatelier in te installeren.

“Er waren heel wat afbraakwerken nodig om het pand naar de oorspronkelijke indeling van 1920 terug te brengen”, zegt Clifford. “Iedereen kent het hier als de Mini-Bazar. We maken er een koffiebar van vooraan, achteraan komt er een keramiekatelier voor mijn vriendin Lisa Stubbe. We hebben het hele gebouw moeten ondersteunen door er een stalen geraamte in te stoppen. Alles bij elkaar zijn er heel wat bijkomende kosten geweest.”

Clifford testte het concept van zijn koffiebar Klik al in twee pop-ups, op de Vlasmarkt en in de Brusselsestraat. “De nadruk ligt op het schenken van hoogwaardige koffie. Ik importeer competitiekoffies uit Nederland, Spanje en Noorwegen en werk met het Dendermondse Agostini samen om nog uniekere koffies te kunnen schenken die niet in de handel verkrijgbaar zijn.”

Eigen servies

“Ik vaar een beetje tegen de stroom in, maar het is vooral de bedoeling om kwaliteit te laten bovendrijven”, gaat Clifford verder. “Al willen we niemand afschrikken. Klik zal super toegankelijk zijn, voor sommigen hopelijk een tweede thuis. Met eigen servies dat Lisa in haar atelier zal maken en dat we te koop zullen aanbieden. Ook de meubels en de decoratie kunnen mensen aankopen.”

Om hem het laatste zetje te geven zodat hij in de eerste week van april effectief kan openen, organiseert de barista een crowdfunding. “Er werd houtworm gevonden in het gebouw, daardoor hebben we alle houtwerk moeten vervangen. Omdat we zo’n lang verbouwtraject hadden, krijgen we het laatste niet gedaan. We hopen dat de community die we hebben opgebouwd ons het laatste duwtje in de rug geeft. Ik hoop ongeveer 10.000 euro op te halen”, verduidelijkt Clifford.

“En daar krijgen de mensen een kunstwerk met de stenen gerecupereerd uit de Mini-Bazar voor terug. Ook de eerste merchandising zoals unieke T-shirts van Klik, kan via de crowdfunding worden aangeschaft.”

Steunen kan vanaf 5 euro en via nl.ulule.com/draag-je-steentje-bij/coming-soon/.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.