Afbeelding1 Foto mye

Culinair tafelen in de Adegemse velden: horecakoppels openen ‘Luzt’

ADEGEM - Aan de Appelboom, in de velden tussen Oostwinkel en Adegem , heeft restaurant Luzt de deuren geopend. Twee horecakoppels bundelen er hun krachten. “Door corona hebben we kunnen nadenken over wat we echt wilden en dit is het resultaat”, klinkt het.

Afgelopen voorjaar sloten de Nederlandse broers François en Laurent Poissonnier hun Bistro Bro in de Stationsstraat in Maldegem. Het restaurant had een bijzonder goede reputatie en stond al vlug in enkele culinaire gidsen. Laurent nam echter afscheid van het horecaleven, broer François ging samen met zijn vriendin Gaelle Lampaert en het koppel Kenneth Van Vooren en Niels Vanderbeke in zee om de nieuwe zaak te starten. Dat werd Luzt in Adegem, in het pand waar voorheen restaurant Appemboom huisde.

“Samen met Kenneth hebben we acht jaar Het Burgerhuis aan de markt in Eeklo open gehouden, maar het was tijd voor iets anders”, aldus Gaelle. “Ons menu evolueerde steeds verder van de burgers en door corona kregen we ook tijd om na te denken over wat we echt wilden: een restaurant. Heel toevallig zijn we dit pand online tegen gekomen en toen we hier binnenstapten, kregen we echt het gevoel dat we er iets moois van konden maken. Eind vorig jaar zijn we gestart met de inrichting en die was pas afgelopen op de dag dat we open gingen.”

 

Broers Laurent en François Poissonnier aan restaurant Bro in Maldegem, dat afgelopen voorjaar de deuren sloot. Foto IF

Van de drukke markt van Eeklo naar de velden van Adegem, het is een drastische stap, maar eentje die erg bewust genomen is. “Het klopt dat we hier op ons eilandje zitten, maar daar hebben we voor gekozen. We willen dat wie hier komt tafelen, dit echt wil en niet omdat ze hier toevallig passeren.”

‘Toegankelijk verfijnde’ keuken

In de keuken maken twee chefs de dienst uit. “Ze staan op gelijke hoogte en hebben elk hun eigen gerechten waar ze een twist aan geven. We noemen onze keuken ‘toegankelijk verfijnd’. Moeilijke eters moeten niet bang zijn, want je kan hier een filet pur eten of een vol-au-vent, maar ook vegetarisch. We serveren ook een lunch ‘s middags”, aldus de gastvrouw.

Naast een bijzonder smaakvol interieur, is er ook een uitgebreid terras. “We hebben al veel positieve reacties gekregen van klanten. Zeker ’s avonds kan het hier vol zitten. We zoeken wel nog goede flexi-jobbers en studenten om bij te springen, ook in de week en s’ avonds.”