Nieuws Oost-Vlaanderen Daniël Termont trekt van leer tegen de NMBS

Daniël Termont trekt van leer tegen de NMBS

Daniël Termont trekt van leer tegen de NMBS

GENT – Verkiezingskoorts, profileringsdrang of echte boosheid? Wie zal het zeggen? Feit is dat de Gentse burgemeester Daniël Termont niet te spreken is over de NMBS, en meer bepaald over de wijze waarop het station Gent Sint-Pieters afgewerkt – of beter gezegd niet afgewerkt -wordt.

Eerst de feiten: aan Gent Sint-Pieters wordt inmiddels al vijftien jaar gewerkt om het station en de omliggende buurt een upgrading en facelift te geven. Volgens plan en als alles meezit zouden de werken over iets minder dan tien jaar (2027) helemaal klaar moeten zijn. Ofte een bevalling van geen negen maanden maar 25 jaar.

De werken duren niet alleen langer dan voorzien, ze zijn ook kostelijker dan initieel geraamd. Gevolg: de NMBS heeft nu laten weten dat de overkapping van de sporen 1 tot 7 te duur uitvallen en daarom zullen geschrapt worden. Sporen 8 tot 12 hadden dus meer geluk dat het geld niet op was.

Burgemeester Daniel Termont is nu, volgens een bericht in De Tijd, in een Franse colère geschoten. Hij wil dat er meer geld wordt vrijgemaakt om alles af te werken zoals aanvankelijk voorzien. Want reizigers die in de regen staan, dat kan toch niet. De Gentse burgervader heeft zijn grieven overgemaakt aan minister van Mobiliteit François Bellot, die in zijn gekende onderkoelde stijl heeft laten weten: “Als er een vraag is van het stadsbestuur, zullen we dat bekijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.