Dominique Willems en Maarten Tack Dominique Willems en Maarten Tack. Foto: cte

De Brasserie heropent tijdelijk als pop-uprestaurant: “De vraag van onze trouwe klanten klonk steeds luider”

De klanten van De Brasserie in Zomergem, dat sinds de overname anderhalf jaar geleden enkel nog gebruikt wordt voor feesten, missen ‘hun’ eetzaak. En de zaakvoerders, die ook het aanpalende café De Scheve Zeven runnen, gaan – voor eventjes toch – in op hun verzuchtingen. Er komt zeven weken lang een pop-uprestaurant, met zeven hoofdgerechten op de kaart.

Horecabaas Frederik – Fred – Verhasselt liet in september 2022 De Scheve Zeven en De Brasserie, twee goeddraaiende zaken op de Markt van Zomergem, over. Het iconische café heropende de maand daarop met de nieuwe eigenaars Dominique Willems en Maarten Tack, die ervoor kozen om eerst het café te lanceren en later te focussen op De Brasserie. De Scheve Zeven werd een sfeer- en eetcafé waar Dominiques vrouw Nathalie grote en kleine hapjes als tapas, croques en spaghetti op de kaart tevoorschijn toverde. Elke vrijdag was er ook een Friday Special, een lunch met Vlaamse klassiekers. De fans van De Brasserie bleven intussen een stuk op hun honger zitten.

Eerlijke, traditionele gerechten

“Door eten te serveren in De Scheve Zeven klonk de vraag naar de heropening van De Brasserie almaar luider”, zeggen Dominique en Maarten. “Uiteraard gaat dat niet zomaar. Er gaat een hele organisatie aan vooraf en er moeten bovendien ook voldoende handen beschikbaar zijn om de kwaliteit, die onze klanten gewoon zijn, te garanderen.”

De Brasserie wordt vandaag verhuurd voor seminaries, babyborrels, feestjes en allerhande andere activiteiten, maar een restaurant kwam er voorlopig niet meer terug.

Varkenswangen, scampi, vegetarisch...

Tot eind deze maand, want op 25 januari gaat het Scheve 7 PopUp-Resto van start. “We gaan zeven weken lang op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de deuren van De Brasserie weer openen voor etentjes. De kaart bestaat uit zeven hoofdgerechten: eerlijke, traditionele gerechten gaande van stoverij van varkenswangetjes over een curry met scampi tot een vegetarisch gerecht. We voorzien ook een aantal voorgerechten en desserts. En we stelden een speciale wijnkaart samen, waarvoor we het advies van de ‘Beste Sommelier van het Jaar 2017’ inwonnen. Er is ook een gloednieuwe tapinstallatie om Fourchette en andere bieren rechtstreeks van het vat op tafel te brengen.”