Nieuws Oost-Vlaanderen Doe mee aan de Week van de Korte Keten met een eigen activiteit

Doe mee aan de Week van de Korte Keten met een eigen activiteit

Doe mee aan de Week van de Korte Keten met een eigen activiteit

Tijdens de Week van de Korte Keten kan iedereen kennismaken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten zoals hoevewinkels, boerenmarkten, zelfpluktuinen, webshops en automaten. Elk lokaal bestuur en elke vereniging of producent kan een coronaveilige activiteit organiseren om de korte keten in de kijker te zetten. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een inspiratiesessie of hun activiteit meteen doorgeven op weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

Negen dagen lang vinden er coronaveilige activiteiten plaats om hoeve- en streekproducten beter bekend te maken bij het brede publiek. Ook in Oost-Vlaanderen is dat het geval.

“Bedenk een activiteit met respect voor de geldende coronamaatregelen: zoveel mogelijk in open lucht en met ontvangst in zeer kleine groepen of individueel. Ook dan is er nog veel mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld de formule van een drive-in of afhaalbox in die specifieke week. Of exploreer de mogelijkheden van online activiteiten (rondleiding, workshop, …). Wie weet worden dit blijvers na deze week. De Provincie helpt je met de promotie van je activiteit”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Inspiratie en aanmelden activiteiten

Potentiële organisatoren van activiteiten kunnen meer informatie en inspiratie krijgen op de online inspiratiesessie voor producenten op maandag 8 maart.

Registreer jouw activiteit in de UITdatabank met het label “Lekker lokaal” en de tekst “Week van de Korte Keten”. Zo komen activiteiten op de website www.weekvandekorteketen.be terecht, de centrale communicatieplaats voor de Week van de Korte Keten. Bij deelname ontvang je promotie- en communicatiemateriaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.