Nieuws Oost-Vlaanderen E. Van Wingen: Eerste Oost-Vlaams bedrijf dat MVO-certificaat haalt

E. Van Wingen: Eerste Oost-Vlaams bedrijf dat MVO-certificaat haalt

E. Van Wingen: Eerste Oost-Vlaams bedrijf dat MVO-certificaat haalt

OLYMPUS DIGITAL CAMERAE. Van Wingen uit Evergem dat onder andere warmtekrachtkoppelingen ontwikkelt voor bedrijven, zet fors in op innovatie en op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Onlangs behaalde Van Wingen trouwens als eerste Oost-Vlaamse onderneming het SR10 IQ-Net certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Het familiebedrijf E. Van Wingen heeft de afgelopen vijftig jaar een mooi parcours afgelegd en is uitgegroeid tot een stevige kmo met een kleine vijftig medewerkers. “Het is altijd onze filosofie geweest om vooruit te denken”, zegt general manager Jean-Pierre Van Wingen, “en om zowel qua bedrijfsvoering als qua productaanbod te innoveren om zo de klanten echt op hun wenken te bedienen.” De EVW-mini-WKK, de warmtekrachtkoppeling waarmee KMO’s maximale energie-efficiëntie kunnen realiseren is daar een mooi voorbeeld van. Het bedrijf uit Evergem zelf gebruikt die warmtekrachtkoppeling trouwens om het bedrijfsgebouw te verwarmen en om met de opgewekte stroom drie elektrische voertuigen op te laden.

Precies door te anticiperen op de toekomst, ontstond ook ruime aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Niemand kan erom heen”, zegt Jean –Pierre Van Wingen, “dat we niet alleen efficiënter, maar ook verstandiger en meer toekomstgericht met energie moeten omspringen.”

Dat Van Wingen niet alleen lippendienst bewijst aan het “groene denken”, blijkt uit het feit dat het bedrijf het eerste was in Oost-Vlaanderen dat het SR10 IQNet certificaat kreeg voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

“Vanuit onze activiteiten rond energie-efficiëntie kunnen en willen we een belangrijke bijdrage leveren om meer respect op te brengen voor het milieu en dus ook voor de mens”, verduidelijkt Jean-Pierre Van Wingen. “Tegelijk kan onze knowhow in dat verband belangrijke besparingen opleveren voor onze klanten. Door de ontwikkeling en de permanente innovatie rond de combinatie van de energiestromen warmte en elektriciteit in warmtekrachtkoppeling, kunnen ze de beschikbare energie rationeler gebruiken. Dat levert niet enkel financieel een mooi resultaat op, het leidt ook tot een kleinere ecologische voetafdruk.”

Van Wingen streeft er ook naar om duurzame relaties met al zijn stakeholders uit te bouwen. Daarom worden ook de leveranciers gekozen in functie van hun streven naar dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen. “Het certificaat is een mooie erkenning voor onze inspanningen”, besluit Jean-Pierre Van Wingen, “maar het is voor ons zeker geen eindpunt. We blijven investeren in innovatieve “groene” oplossingen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.