Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse onderneemster maakt kleding op maat met haute couturetechnieken

Gentse onderneemster maakt kleding op maat met haute couturetechnieken

Gentse onderneemster maakt kleding op maat met haute couturetechnieken

001laurenceayanneLaurence Beyaert studeerde in 2006 af als kunsthistorica aan de universiteit van Gent. Nadien startte ze een opleiding modeontwerp in Brussel. Na enkele jaren in het commerciële circuit van de mode-industrie kon ze aan de slag in het atelier van Kaat Tilley. Maar ze wilde op eigen benen staan en opende in 2013 haar couturesalon Ayanne. Ze laat zich inspireren door unieke, persoonlijke verhalen die ze met naald en draad vertaalt en maakt kleren op maat volgens de oude Franse haute couturetechnieken.
Als zelfstandig ondernemer in de haute couture aan de slag gaan is niet evident, maar Laurence Beyaert benadrukt dat ook jonge ondernemers met een goed plan, een dosis doorzettingsvermogen en de moed om externe hulp te vragen heel ver kunnen komen.

“Ik ben niet over één nacht ijs gegaan”, zegt ze. “Ik heb een jaar over het concept nagedacht en onderzoek naar maatwerk gedaan. Voor de juridische en economische kant kreeg ik een goede begeleiding van Go 4 business, een initatief van Unizo. Ook financiering krijgen was uiteindelijk geen groot probleem.”

Laurence Beyaert verwacht dat de vraag naar maatwerk steeds groter zal worden. “Ik geloof dat alles terugkeert in de geschiedenis. Mensen voelen nog altijd de behoefte om zich te onderscheiden door hun kledingkeuze. Doordat de grote merken gekopieerd worden en de massaproductie heerst, denk ik dat mensen binnen aantal jaar opnieuw sterker de behoefte zullen hebben om te gaan voor jurken die echt exclusief voor hen gemaakt zijn. Daarmee kunnen ze zich meer onderscheiden dan door te opteren voor kleren van topmerken. Ook nu krijg ik trouwens al behoorlijk wat vraag voor kledij voor specialie gelegenheden zoals een huwelijk en van dames die niet de ideale confectiematen hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.