Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse ondernemer start website die fietsenhandelaars en consumenten helpt

Gentse ondernemer start website die fietsenhandelaars en consumenten helpt

Gentse ondernemer start website die fietsenhandelaars en consumenten helpt

0000000000rembrandDe jonge Gentse ondernemer Rembrand Neirinckx (foto) is recent gestart met het platform http://www.vindjefiets.be om vraag en aanbod van fietsen beter op elkaar af te stemmen en om kennis en knowhow rond de nog altijd aan populariteit winnende tweewieler op één centrale plaats bij elkaar te brengen.

“Elk jaar opnieuw blijven een heleboel eindereeksfietsen staan bij fietshandelaars”, zegt hij. “Dat zijn nieuwe fietsen van hoogstaande kwaliteit, maar die wel van het vorige seizoen dateren. Het nieuwe platform is bedoeld om consumenten de kans te geven via hun laptop, pc of tablet dat ruime aanbod van fietsen van het vorige seizoen te bekijken.”

Als de consumenten via het platform hun oog op een welbepaalde fiets hebben laten vallen, kunnen ze de tweewieler online reserveren. Automatisch krijgt de deelnemende fietshandelaar daarvan een bericht zodat de fiets gedurende zeven dagen opzij wordt geplaatst.  De fietsen worden dus niet online verkocht, enkel gereserveerd.

Naast het fietsassortiment omvat de nieuwe portaalsite een blog met actueel nieuws, opinies, een artikel dat een fietshandelaar in de kijker zet en fietsadvies.

“De meerwaarde van de site moet zijn dat iedereen via dit kanaal snel de fiets vindt die bij hem of haar past. Daarom wilden we er ook een echte adviessite van maken. Terwijl consumenten vroeger naar de fietshandelaar moesten gaan met specifieke vragen, kunnen ze die nu ook via de site stellen, want wij geven onmiddellijk antwoord en wij verwijzen dadelijk naar de juiste fietshandelaar.”

De nieuwe site biedt volgens de jonge ondernemer niet alleen grote voordelen voor de consument, maar ook voor de  fietshandelaars. “Zij zetten vaak niet de stap naar een eigen webshop, omdat ze daar niet over voldoende kennis voor beschikken of omdat ze er te veel kosten moeten voor maken in verhouding tot wat het oplevert.  Met ons platform bieden wij hen de kans om wel online aanwezig te zijn en om kennis te delen die aantoont dat ze echte vakspecialisten zijn en dus de bezoekers van de site aanmoedigt om bij hen langs te gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.