Nieuws Oost-Vlaanderen Geslaagde start van ronde van Oost-Vlaamse maakindustrie

Geslaagde start van ronde van Oost-Vlaamse maakindustrie

Geslaagde start van ronde van Oost-Vlaamse maakindustrie

000000000desaedeleirDe Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw (EROV), de beroepsverenigingen Fedustria (textiel/hout/meubel) en Creamoda (kleding/confectie) organiseren in maart en april een studietoer bij vijf bedrijven in de Oost-Vlaamse maaksector, om zo alle geïnteresseerden de kans te geven te zien, te horen en te vragen wat hun troeven zijn, wat hen drijft, maar ook wat hen zorgen baart.

Het eerste bezoek vond op dinsdag 3 maart plaats bij De Saedeleir in Dendermonde en kon op belangstelling rekenen uit de de politiek, beroepsverenigingen, middenstandsverenigingen en opleidingsinstellingen.

Zaakvoerder Patrick De Saedeleir gaf uitleg bij het ontstaan en de ontwikkeling van zijn onderneming en bij de drie entiteiten ervan : beurstapijt, technisch textiel en tapijt voor de auto-industrie. Dat laatste wordt geproduceerd met PET-flessen als basisgrondstof.

De rode draad in de bedrijfsfilosofie van De Saedeleir is duurzaamheid en daarmee sluit de onderneming uiteraard perfect aan op een thema dat momenteel heel hard leeft. Ook het vinden, opleiden en motiveren van medewerkers kwam aan bod als één van de troeven van het bedrijf net als de flexibiliteit en het anticiperend vermogen om op die manier de concurrentie voor te blijven. In dat verband werkt de onderneming ook samen met Centexbel rond een aantal onderzoeksprojecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.