Nieuws Oost-Vlaanderen Go Forest en Rodania brengen uniek horloge uit: “Het is vijf voor twaalf”

Go Forest en Rodania brengen uniek horloge uit: “Het is vijf voor twaalf”

Go Forest en Rodania brengen uniek horloge uit: “Het is vijf voor twaalf”

RONSE – Het is vijf voor twaalf voor het klimaat. Go Forest en Rodania slaan daarom de handen in elkaar en roepen samen op tot actie. Het resultaat van deze unieke samenwerking is een limited edition horloge dat het tikken van de klok stijlvol vastlegt. De verkoopopbrengst van het Go Forest x Rodania horloge gaat integraal naar de boomplantprojecten van Go Forest.

Als het op het klimaat aankomt, valt er geen tijd te verliezen. Deze boodschap vertaalden Go Forest en Rodania naar een prachtig horloge dat vanaf midden oktober in beperkte oplage beschikbaar zal zijn voor € 249. Met de opbrengst van de verkoop worden door Go Forest bomen geplant.

Duurzaamheid is de boodschap. Dankzij het gebruik van hoogwaardige en hernieuwbare materialen, is het Go Forest x Rodania horloge er eentje voor het leven. Het horloge is gemaakt van 316L roestvrij staal en gerecycleerd aluminium afkomstig van huishoudafval. Saffierglas dat dankzij zijn hogere hardheid heel goed bestand is tegen krassen zorgt voor de finishing touch. Bovendien is het horloge waterproof tot 200 meter diepte. Dankzij de twee verschillende polsbandjes, pas je het horloge makkelijk aan elke stijl of gelegenheid aan.

Het Go Forest x Rodania Horloge komt in een stijlvol doosje gemaakt uit gerecycleerd karton. Elk verkocht horloge is goed voor een aantal bomen in één van de projecten van Go Forest. Tegen het einde van het jaar wordt het aantal bomen dat dankzij de verkoop van het horloge geplant werd bekend gemaakt.

Zo veel mogelijk bomen planten

De klimaatproblematiek is hot, letterlijk helaas. Een deel van de oplossing bestaat erin om CO2 uit de atmosfeer te halen. Daarom wil Go Forest samen met partnerorganisatie CO2logic zoveel mogelijk mensen aanzetten tot het planten van bomen. Momenteel lopen er projecten in onder meer Armenië, Oeganda en Peru, maar ook in België. Daarnaast wil Go Forest inzetten op bewustwording en gedragswijziging, zowel in eigen land als over de grenzen heen.

Elke boom die geplant wordt, krijgt een unieke ID en is zo via de Go Forest app terug te vinden en op te volgen. Daarbij staan telkens een aantal foto’s en info over de boom en de impact die gecreëerd wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.