Nieuws Oost-Vlaanderen Jo Cops nieuwe voorzitter van internationale organisatie die normen voor elektronica vastlegt

Jo Cops nieuwe voorzitter van internationale organisatie die normen voor elektronica vastlegt

Jo Cops nieuwe voorzitter van internationale organisatie die normen voor elektronica vastlegt

SINT-NIKLAAS – Jo Cops is verkozen tot voorzitter van de Internationale Elektrotechnische Commissie, kortweg IEC. De organisatie heeft haar hoofdzetel in Zwitserland en bepaalt internationale technologiestandaarden en certificaten voor elektronica.

Vanaf december 2024 hebben we in Europa geen tien verschillende kabels meer nodig om onze telefoons, tablets en hoofdtelefoons op te laden. Dat we aan één type connector genoeg zullen hebben, is mede te danken aan IEC. De organisatie ligt aan de basis van de universele USB-C-poort waarmee fabrikanten voortaan de aansluitingen van hun apparaten standaard zullen moeten uitrusten.

Het is slechts een van de meer dan 10.000 normen die het IEC ontwikkelt. En met de opkomst van artificiële intelligentie, virtual reality en andere innovaties zal het belang van IEC alleen maar toenemen, vertelt Cops.

“Er is vandaag meer dan ooit behoefte aan standaardisering op vlak van technologie. De normen die het IEC vastlegt zorgen voor interoperabiliteit. Zo kunnen producten wereldwijd verkocht worden en door verschillende fabrikanten gebruikt worden.”

Jo Cops is de tweede Belg die aan het hoofd komt van de meer dan 100 jaar oude organisatie. Cops combineert zijn nieuwe functie met zijn job bij Niko in Sint-Niklaas, bekend van lichtschakelaars en stopcontacten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.