Nieuws Oost-Vlaanderen K law zet in op interprovinciaal netwerk van bedrijfsjuristen

K law zet in op interprovinciaal netwerk van bedrijfsjuristen

K law zet in op interprovinciaal netwerk van bedrijfsjuristen

KORTRIJK – Bedrijfsjuristen zijn nog te vaak Einzelgangers die elkaar te weinig kennen terwijl ze interesse hebben in dezelfde thema’s. Advocaten Thomas De Clerck en Virginie Ciers van het Kortrijkse kantoor K law zagen hierin een opportuniteit en richtten ‘Counsel’ op. De exclusieve netwerkclub voor bedrijfsjuristen uit Oost- en West-Vlaanderen komt beurtelings bij elkaar op locaties in beide provincies. 

De derde editie had betrekking op de interessante topic “Mededingingsrecht: do’s and don’ts in de praktijk”. Het werd een bijeenkomst die op heel wat bijval kon rekenen. Bedrijfsjuristen van dienst die hun ervaring kwamen delen met de overige bedrijfsjuristen, waren Tine Van den Haute van het farmaceutisch bedrijf MSD, en Cathérine De Ridder van de firma Joris Ide, die ineens ook de deuren van Joris Ide in Zwevezele open zette om het event te hosten. “Nadat we merkten dat er weinig tot geen dergelijke netwerken bestaan in de regio en we van enkele bedrijfsjuristen begrepen dat dit wel een meerwaarde kon betekenen, hebben we besloten om zelf tot actie over te gaan”, geeft Thomas De Clerck aan.

Lokale community

Volgens Virginie Ciers wil Counsel bedrijfsjuristen connecteren met het oog op het delen van concrete ervaringen. Aldus is het de bedoeling om zo veel mogelijk een bedrijfsjurist uit te nodigen om zijn of haar expertise te delen over een bepaalde topic, eventueel aangevuld met de expertise van externe sprekers. De aangekaarte thema’s worden afgestemd met de deelnemers om zo te kunnen inspelen op hun concrete vragen en noden. “We willen naast inhoudelijk relevante input, ook een community gevoel onder de bedrijfsjuristen creëren, en dit alles met een lokale insteek”, aldus de beide initiatiefnemers.

Brede actieradius

K law groeide sinds haar oprichting in 2014 uit tot een nationaal advocatenkantoor met ongeveer 80 advocaten en met vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt en Kortrijk. Het is gespecialiseerd in onder andere vastgoedrecht, vennootschapsrecht, commercieel, fiscaal, arbeids- en sociaal zekerheidsrecht, bank en financieel recht, publiek recht en intellectueel eigendomsrecht. Het kantoor heeft zich de voorbije jaren ook op de kaart gezet dankzij de begeleiding van Belgische bedrijven op de Franse markt en omgekeerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.