Nieuws Oost-Vlaanderen Klimaatplannen van Ontex krijgen groen licht

Klimaatplannen van Ontex krijgen groen licht

Foto Belga

Klimaatplannen van Ontex krijgen groen licht

AALST – Luierfabrikant Ontex wil zijn uitstoot van broeikasgassen met 80 procent verminderen tegen 2030. De klimaatdoelstellingen van het bedrijf zijn zopas goedgekeurd door het Science-Based Targets Initiative (SBTI).

Het SBTI is een samenwerking tussen het United Nations Global Compact, het Wereld Natuur Fonds, het World Resources Institute en het Carbon Disclosure Project. De instelling helpt honderden bedrijven wereldwijd om hun klimaatdoelstellingen wetenschappelijk te onderbouwen.

Nuluitstoot 2030

Ontex verbindt zich er ook toe om de jaarlijkse bevoorrading met hernieuwbare elektriciteit te verhogen van 75 procent in 2020 tot honderd procent in 2030. Naast de SBTI-goedgekeurde doelstelling streeft Ontex ernaar om tegen 2030 een nuluitstoot te bereiken, door de resterende emissies van zijn activiteiten te compenseren.

Ontex is in meer dan 110 landen actief. 91 procent van de elektriciteit die gebruikt wordt in de fabrieken op vijf continenten komt al uit hernieuwbare bronnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.