Ludovic (Lijn 58), Davy (Restaurant Julien), Lode (De Baronie) en Dietrich (Den Oker) koken voor het goede doel. Foto Triangel de Luxe

Lievegemse restaurants organiseren culinaire benefiet voor mensen met een beperking

LIEVEGEM - Bijna 200 gasten schuiven de komende dagen aan tafel voor ‘Triangel de Luxe’, de vierde editie van de culinaire benefiet van restaurant Julien, brasserie Lijn 58, Landgoed Den Oker en restaurant De Baronie.

De eerste editie van ‘Triangel de Luxe' dateert al van 2019, het jaar dat de fusiegemeente Lievegem ontstond. “Het was dan ook onze bedoeling dat er uit elke deelgemeente minstens één restaurant zou deelnemen”, zegt Griet De Waele, die fondsen werft voor de Triangel.

Vaste waarde

“De vier topchefs moesten geen twee keer nadenken en zegden meteen toe. Intussen is het evenement uitgegroeid tot een vaste waarde en is er een trouw publiek voor. Maar met 'Triangel de Luxe' willen we ook buiten onze klassieke vijver van ouders en sympathisanten vissen."

"Ook wie geen directe link heeft met de Triangel, kan dus gerust en ongestoord komen genieten van het gastronomische menu en er een goed gevoel aan over houden. De opbrengst is immers voor een goed doel: de Triangel ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking.”