Nieuws Oost-Vlaanderen Lokale verenigingen Unizo lanceren eerste streetfood network event

Lokale verenigingen Unizo lanceren eerste streetfood network event

Lokale verenigingen Unizo lanceren eerste streetfood network event

cf9f92f0-a2c2-49fc-8a23-b9b53aedaf60Unizo Land van Rhode en Unizo Gentbrugge, twee lokale verenigingen die vroeger deel uitmaakten van Gent Meetjesland, hebben samen het initiatief genomen om een nieuw netwerkevenement te organiseren, dat draait rond het tegenwoordig erg hippe streetfood.

Op zaterdag 24 september, de dag van de klant, pakken ze uit met het “1ste Streetfood Network Event”, meer bepaald rond het bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge. Ze richten zich daarbij op het stimuleren van contact tussen lokale handelaars en zelfstandigen.

“De keuze voor De Punt  was vlug gemaakt”, zegt Hugo Verstraeten, ondervoorzitter van Unizo Land van Rhode uit Oosterzele. “Er vinden daar al regelmatig foodtruckfestivals plaats en bovendien is architect Maarten Dobbelaere, de voorzitter van Unizo Gentbrugge,  één van de twee  architecten die de nieuwbouw van de Punt uittekenden. We willen de dag van de klant mooi afsluiten  met even  uitblazen samen met collega’s en dit in een uniek kader en met een unieke formule, waar de bestuurders en leden zelf niet hoeven te werken, maar vooral veel kunnen netwerken.”

Eén en ander moet de lokale handelaars helpen om elkaar beter te leren kennen en dus ook meer bij elkaar te kopen. Hugo Verstraeten die samen met zijn vrouw Carine ook de winkel “Het zoeteke” uitbaat zegt daarover: “Als wij iets in eigen regio kunnen aankopen, dan doen we dat systematisch altijd. Als s alle zelfstandigen dit doen, dan geven zelfstandigen elkaar werk en omzet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.