Nieuws Oost-Vlaanderen Manumixx vaart onder de vlag van Aminolabs

Manumixx vaart onder de vlag van Aminolabs

Manumixx vaart onder de vlag van Aminolabs

000000000benoitManumixx is in 2005 in Zottegem opgericht door Manuel Peralta, die dankzij een ervaring in de vleesverwerkende industrie heel wat kennis opdeed rond smaken en aroma’s en die als actieve sporter tot de vaststelling kwam dat de meeste sportvoeding niet echt lekker was.

Voor het ontwikkelen van smaakvolle sportvoedingsproducten zag hij daardoor een gat in de markt. En hij kreeg gelijk want Manumixx realiseert vandaag met 80 medewerkers een omzet van meer dan 35 miljoen euro via de productie van  sportvoeding, voedingssupplementen, energieboosters, dorstlessers, vitaminen en mineralen en aminozuren onder private label. Wereldwijd worden die producten door de meest gerenommeerde merken verdeeld.

Het Zottegemse bedrijf dat geleid wordt Benoit Daems (foto) komt nu in handen van de Hasseltse concurrent Aminolabs. Roger Anné, de oprichter van Aminolabs wordt CEO van het nieuwe bedrijf, dat goed zal zijn voor een gezamenlijke omzet van 85 miljoen euro en zowat 250 mensen tewerk zal stellen.

Benoit Daems blijft managing director van Manumixx. “We zijn erg blij met deze nieuwe stap voor ons bedrijf”, zegt hij, “want op die manier zullen  we toegang krijgen tot nieuwe markten. Door onze krachten te bundelen met Aminolabs kunnen we met onze gezamenlijke knowhow uitgroeien tot één van de belangrijskte Europese spelers in onze sector. We geloven sterk in een verdere groei omdat de aandacht voor gezondheid blijft toenemen en omdat mensen op dat vlak uit steeds meer mogelijkheden willen kunnen kiezen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.