Nieuws Oost-Vlaanderen Nieuwe installatie van microbrouwerij in Stekene is goed voor 20.000 liter bier

Nieuwe installatie van microbrouwerij in Stekene is goed voor 20.000 liter bier

Nieuwe installatie van microbrouwerij in Stekene is goed voor 20.000 liter bier

STEKENE – In een industriële hangar op de Polken waar vijftig jaar geleden nog een houtzagerij was gevestigd en die nadien ook dienst deed als showroom en herstelplaats voor landbouwmachines, staan nu brouwketels en gisttanks waar de drie Stekense vrienden Chris De Bruyne, Bert Van Hooste en Peter Van Severen hun microbrouwerij 4KNT hebben.

“We zijn een beetje anders dan anderen. ‘Nen vierkanten’ is het dialect voor iemand die eigenzinnig en soms tegen beter weten in, zijn eigen ding doet. En misschien zijn we dat wel een beetje”, lacht het trio bij de voorstelling van hun gloednieuwe installatie.

Gestart in 2018 is 4KNT intussen officieel een hobbybrouwerij met verschillende (prijswinnende) bieren. Het voorbije weekend organiseerden ze een openflesdag om hun nieuwe installatie voor te stellen. En daar werd letterlijk en figuurlijk op geklonken.

“We zijn inderdaad heel klein gestart. Maar we hadden de plaats om hier uit te breiden en de vraag naar onze bieren groeide met de dag. Met de opbrengst van onze verkoop hebben we deze nieuwe installatie kunnen bouwen. Want voor ons is en blijft dit een hobby, we hoeven hier geen geld op te verdienen en we gaan dit ‘kindje’ ook nooit verkopen”, vertelt brouwer Peter Van Severen.

20.000 liter bier

De nieuwe installatie is niet min. Er kan een volume van 20.000 liter bier worden gebrouwen. “Alleen eigen bieren. We brouwen niet voor derden. Wij zijn geen commercieel bedrijf. Al is het natuurlijk wel leuk dat steeds meer cafés en restaurants ons weten te vinden. We wonnen de voorbije jaren al enkele prijzen en dat heeft duidelijk zijn effect niet gemist.”

“We krijgen ook heel wat steun van de mensen van brouwerij De Koninck en La Chouffe. Zowel technisch maar ook op het vlak van marketing. Zonder hen was dit ook niet mogelijk geweest.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.