Nieuws Oost-Vlaanderen Onlinemodeboetiek Manufactuur opent stenen winkel

Onlinemodeboetiek Manufactuur opent stenen winkel

Onlinemodeboetiek Manufactuur opent stenen winkel

aaaaaaaaaamnuf001209273Manufactuur is een van de eerste webwinkels voor dameskledij en accessoires in België. Mode was altijd al een passie van Anke Speelman en vijf jaar geleden maakte ze er haar beroep van.
“Ik was ervan overtuigd”, zegt ze dat “ik een publiek zou vinden voor een eigenzinnige, elegante en eigntijdse collectie die beantwoordt aan mijn eigen smaak en stelde een dergelijke collectie samen met nieuwe en verrassende labels, als Aymara, Ann Bruggeman, Le Mont Saint-Michel, Les Prairies de Paris en Rue Blanche,  die consumenten niet om het even waar kunnen vinden. Bovendien vullen zorgvuldig gekozen accessoires de collectie aan. Zo bied ik ook speciaal voor Manufactuur ontworpen juwelen, handtassen in fijn leder, sjaals, hoeden en handschoenen aan om voor een complete outfit te zorgen.”
Anke Speelman koos bewust voor onlineverkoop, omdat het volgens haar een evidentie is dat de moderne consument, die elk moment van de dag de wereld in zijn binnenzak draagt, ook graag wil shoppen op het moment dat hem of haar  dat het beste uitkomt, zonder last te hebben van files of parkeerstress.
“Tegelijk wilde ik consumenten ook de kans bieden om toch te passen en te voelen en konden ze dus een afspraak maken”, geeft Anke Speelman nog aan.  “Dat heeft geleerd hoe de verhoudingen liggen tussen online- en offlineverkoop.  Ik verkoop nu ongeveer 60% online en 40% op afspraak en in een popup die ik tijdelijk aan zee heb geopend. In september gaat het eerste vaste verkooppunt in Merelbeke open. Ik heb iets minder dan 20% retours. Dit is vrij laag en wordt in de hand gewerkt door een heel uitgebreide klantenservice, die erin bestaat dat ik veel mail en bel.”
Anke Speelman geeft dus blijk van sterk ondernemerschap in een sector die het op zijn zachtst gezegd niet zo gemakkelijk heeft. “Ik geloof heel sterk in het on- en offline gegeven”, geeft ze nog aan.” Zeker in mijn branche, moet je volgens mij beide kunnen aanbieden. Aangezien ik online begon, staat dit vrij stevig, wat een groot voordeel is ten opzichte van winkels die net omgekeerd werken en vaak de webshop onderschatten qua tijd en investering. Mijn ambitie is dan ook om op termijn nog meer offline punten te openen ter versterking van de online en om om ervoor te zorgen dat die offline verkooppunten ook de onlineverkoop helpen stimuleren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.