Maatwerkers van Mirto Maatwerkers van Mirto zijn aan de slag voor Ontex, maar die samenwerking stopt omdat de luierproducent wegtrekt uit Eeklo. Foto: Mirto

Ook toeleveranciers Ontex delen in de klappen: “Maatwerkbedrijf Mirto verliest grootste klant”

De Ontex-fabriek gaat begin volgend jaar dicht, en dat heeft ook gevolgen voor toeleveringsbedrijven. Zoals Mirto uit de Industrielaan, waar elke dag 35 maatwerkers producten van Ontex verpakken en labelen. Het bedrijf gaat nu dringend op zoek naar nieuwe samenwerkingen in de regio.

Ontex maakte donderdag bekend dat de fabriek in Eeklo dicht gaat. Dat is ook een zware klap voor maatwerkbedrijf Mirto, dat meer dan 280 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt in Drongen en Eeklo.

Lees ook: Loodzware klap voor personeel Ontex, nu alle 349 werknemers zonder werk komen te zitten: “Een zwarte dag voor de stad”

Mirto verzorgt voor Ontex een groot deel van de verpakkings- en labelactiviteiten. Ontex is daarmee de grootste klant, goed voor een jaaromzet van één miljoen euro of een vijfde van de totale omzet van het maatwerkbedrijf.

Recent nog investeringen voor Ontex

Mirto investeerde onlangs nog in haar Eeklose site om het verpakken en labelen voor Ontex verder te optimaliseren. De magazijnuitbreidingen en bijkomende productieruimtes zouden binnen twee maanden opgeleverd worden voor gebruik.

Inge Schroijen, CEO van Mirto, doet een dringende oproep aan bedrijven uit de regio om samen te werken, zodat het haar maatwerkers aan de slag kan houden en maatschappelijke rol kan blijven vervullen.

Nieuwe samenwerkingen gezocht

“Onze gedreven en flexibele maatwerkers staan klaar om kwalitatief werk af te leveren aan onze klanten en zinvol werk te bieden aan onze medewerkers”, zegt Schroijen. “Mirto blijft veerkrachtig en is vastberaden om, ondanks de uitdagingen, oplossingen te vinden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Wie op zoek is naar kwalitatieve handenarbeid of bijvoorbeeld het productieproces wil uitbesteden om te kunnen focussen op de kerntaken, kan ons contacteren.”