Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse Mieke is Nurse of The Year

Oost-Vlaamse Mieke is Nurse of The Year

Oost-Vlaamse Mieke is Nurse of The Year

ZOTTEGEM/AALST/SINT-NIKLAAS – Care Talents reikte gisteren opnieuw zijn awards uit waarmee het bedrijf medewerkers uit de zorgsector in de bloemetjes wil zetten. Alle awards gingen naar Oost-Vlaamse zorgverleners. Zo mag Mieke Van De Pontseele, die in het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem werkt, zich een jaar lang ‘Nurse Of The Year’ noemen. Zorgkundige Sabine Van Impe van OLV Ziekenhuis Aalst krijgt de award ‘Caretaker of the Year’. En ook in Sint-Niklaas vieren ze feest. Het zorgteam van woonzorgcentrum Ten Berge Orelia werd verkozen tot ‘Team of the Year’.

Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen tijd meer dan ooit bewezen – en bewijzen ze nog steeds, golf na golf. Met de verkiezing ‘Nurse of the Year’ worden ze nog eens extra in de spotlight gezet, een initiatief van Care Talents. Ambassadeurs Conner Rousseau, Herman Verbruggen, Stef Vanlee en de populaire zanger Metejoor gingen samen op zoek naar dé verpleegkundige, zorgkundige én team van het jaar 2021. Deze week werden de winnaars op de werkvloer verrast door de jury.

Nurse of the Year

Mieke Van De Pontseele (36) uit Deftinge werkt al meer dan veertien jaar als verpleegkundige op de dienst Cardiologie en Pneumologie in het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem. De jury koos haar als ‘Nurse of the Year’. Leuk weetje: Miekes collega Valérie werd vorig jaar ‘Nurse of the Year’.

“Intussen werk ik al veertien jaar op dezelfde dienst en ik denk niet dat ik hier óóit wegga. Zelfs vorig jaar, toen ik in zwangerschapsverlof was, ben ik op vrijwillige basis blijven werken omdat een aantal collega’s waren uitgevallen door corona”, vertelt Mieke. “De nominatie kwam heel onverwacht. Ik beloofde aan mijn collega’s dat, mocht ik winnen, ik de prijs zou delen met hen. Het zou leuk zijn als we een activiteit met z’n allen konden doen!”

De jury over Mieke: “Mieke is gepassioneerd door haar werk en zelfs op vrije dagen schiet ze te hulp. Bovendien vindt ze het welzijn van het personeel en haar collega’s erg belangrijk. Teamwerk is voor Mieke heel erg belangrijk, toen ze hoorde dat ze in de running was voor ‘Nurse of the Year’, wilde ze prompt het hele team nomineren. Dat siert haar enorm.”

Caretaker of The Year

Sabine Van Impe van OLV Aalst won de prijs ‘Caretaker of the Year’ en was helemaal overdonderd toen de jury langskwam op de werkvloer.

“Het diensthoofd belde met de vraag of ik onmiddellijk naar beneden kon komen en ik vroeg me af wat ik misdaan had (lacht). Toen ik beneden kwam, lag er een rode loper en stond er iemand klaar met een boeketje bloemen. En nog viel mijn euro niet! Ik sta niet zo heel graag in de belangstelling, maar op deze titel ben ik echt heel erg fier.”

“Sabine is een heel bekwame zorgkundige die haar job vol passie uitvoert. De patiënt komt bij Sabine op de 1ste plaats en krijgt de volle aandacht. Sabine maakt elke dag het verschil en dat zit vaak in kleine dingen”, aldus de jury. “Je bent een meerwaarde voor het team en levert een waardevolle bijdrage. Je straalt maturiteit en rust uit en je hebt veel oog voor de veiligheid en het algemeen welzijn van de patiënt. Je bent een inspirerend voorbeeld voor vele anderen!”

Stemmen uit Griekenland en Albanië

De juryleden waren het eens over het feit dat het zorgteam Ten Berge Orelia, een woonzorgcentrum in Sint-Niklaas, de prijs verdient. Het zorgteam Orelia Ten Berge is een complementair team waarbij gepersonaliseerde zorgverlening op de eerste plaats komt. Handvaten hierbij zijn directe communicatie, authenticiteit, eigen inbreng, respect multi disciplinariteit naar en voor elkaar.

Elke Vandendriessche, directrice Ten Berge Orelia: “We hadden niet verwacht dat we zouden winnen, want we moesten opboksen tegen teams van hele grote ziekenhuis en zorgcentra. Dus het was een hele verrassing toen de jury van ‘Nurse of the Year’ hier tijdens onze teamvergadering stond om ons het goede nieuws te melden. We hebben natuurlijk heel veel actie gevoerd: we hebben zelf flyers ontworpen en die samen met de bewoners uitgedeeld in de buurt, veel gedeeld op onze Facebookpagina, een groot spandoek gemaakt en alle bezoekers opgeroepen om te stemmen. Zelfs familieleden en vrienden van collega’s afkomstig uit Griekenland en Albanië stemden op ons.”

De award uitreiking van Nurse of the Year vindt plaats op 16 maart 2022. Dan worden niet enkel Mieke, Sabine en het zorgteam van Ten Berge Orelia in de bloemetjes gezet, maar àlle 1200 genomineerden krijgen dan een welverdiend moment of fame tijdens een fantastisch feest en awardshow.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.