Nieuws Oost-Vlaanderen Overrompeling op openingsdag nieuwe Delhaize Aalst

Overrompeling op openingsdag nieuwe Delhaize Aalst

Overrompeling op openingsdag nieuwe Delhaize Aalst

AALST – Het was een ware overrompeling gisteren in de nieuwe Delhaize-supermarkt aan de Parklaan te Aalst. Heel wat Aalstenaars kwamen de vernieuwde supermarkt ontdekken tijdens de openingsdag en ze werden niet ontgoocheld. Delhaize investeerde namelijk maar liefst 10,5 miljoen euro in 2.229m2 winkeloppervlakte met ateliers van vers vlees, sushi en vis. Later komt er ook nog een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Bende Van Nijvel aan deze supermarkt.

De gloednieuwe Delhaize in Aalst bevat heel wat innovaties. “In de bakkerij vindt de klant heel de dag door vers brood. Nieuw is dat we zullen werken met etiketten die geprint worden per type brood. Gedaan dus met verschillende soorten zakken. En daarenboven maken we gebruik van herbruikbare katoenen broodzakken in de strijd tegen overtollige verpakkingen. Verder vindt de klant de gloednieuwe afdelingen fruit en groenten, bereide maaltijden, sushi, vis, vlees en het vegetarische gamma”, zegt Roel Dekelver van Delhaize. “Nieuw hier is ook de beenhouwerij met een bedieningsstand.”

“Tenslotte wordt het beste van charcuterie en kaas aangeboden in een nieuwe presentatie. De manier waarop de producten aan de klanten worden gepresenteerd is radicaal veranderd: heel de versdriehoek bestaat uit lage meubels, waardoor de klant een overzicht krijgt tot aan de ateliers van de slagerij, sushi en vis. Onze klanten zullen in een oogwenk hun verse producten kunnen inslaan en kunnen er ook vragen stellen aan onze servicemedewerkers die hun producten door en door kennen”, zegt hij.

De nieuwe winkel biedt werkgelegenheid voor tachtig medewerkers. Ook aan een vlotte mobiliteit is gedacht met 119 ondergrondse en 135 bovengrondse parkeerplaatsen.

 

Herdenkingsmonument

De oude winkel was helaas het toneel van de verschrikkelijke feiten van de Bende van Nijvel, nu bijna 36 jaar geleden. “Hoewel er een gloednieuw gebouw herrezen is, wil Delhaize uit respect voor de slachtoffers, de nabestaanden en alle betrokkenen een blijvende herinnering voorzien”, zegt Dekelver. “Delhaize heeft hiervoor, in samenspraak met de stad Aalst, Bas Smets onder de arm genomen om een gepast en sereen herdenkingsmonument te voorzien op de huidige locatie. Deze architect heeft ook het herdenkingsmonument gecreëerd voor de aanslagen van Zaventem en Maalbeek in het Zoniënwoud. Het project zit momenteel in de conceptfase, de officiële onthulling van het monument is voorzien voor 9 november 2021.”

Foto’s: © Delhaize en RLA – Het Nieuwsblad

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.