Nieuws Oost-Vlaanderen Peripass en Robovision bundelen krachten

Peripass en Robovision bundelen krachten

Peripass en Robovision bundelen krachten

GENT – Peripass en Robovision hebben de handen in elkaar geslagen om trailers in realtime te kunnen lokaliseren op logistieke sites aan de hand van Realtime Trailer Location Services. Met de nieuwste generatie smart camera’s kan de exacte locatie van voertuigen onmiddellijk, zonder manuele handelingen, worden weergeven in het Peripass Yard Management platform. Resultaat: meer transparantie, efficiëntie en veiligheid.

Logistieke sites omvatten verschillende, vaak complexe, in- en outbound flows. Of het nu op een productiesite of in een distributiecentrum is, het vinden van het juiste voertuig blijft vandaag een uitdaging. Op de site van H.Essers, de toonaangevende logistieke dienstverlener in Europa, loopt momenteel een baanbrekend testproject. Door smart camera’s en vision learning in te zetten kan men de exacte locatie bepalen van trailers en kunnen alle voertuigen op de site efficiënter worden beheerd. Smart camera’s filmen verschillende zones op de site om trailers te detecteren.

Systeem maakt zichzelf slimmer

Augur Vehicle, de krachtige en elegante Edge-camera van AeyeQ, verzamelt en verwerkt visuele gegevens. Dit vormt de basis voor deep learning-oplossingen. Door vision learning in te zetten leert het systeem zichzelf om slimmer te worden. De resultaten zijn verbluffend: de accuraatheid om een trailer te herkennen ligt momenteel op 97% en tot op minder dan 1 meter correct. Een resultaat dat veruit het gebruik van gps-coördinaten overtreft.

Digital twin

Realtime Trailer Location Services geven operatoren, dispatchers en logistiek managers een realtime digital twin van alles wat er op hun site gebeurt. Deze oplossing is als een intelligent paar ogen vanuit de lucht, dat elk incident onmiddellijk kan detecteren, variërend van een vrachtwagen die aan de verkeerde laadkaai parkeert tot een vrachtwagen die de verkeerde trailer ophaalt.

“De digital twin is dé toekomst in logistiek, en vision-based AI is de essentiële schakel die dit nog versterkt”, aldus Jonathan Berte, CEO Robovision.

Dankzij de integratie met het Peripass Yard Management platform, kan men onmiddellijk ingrijpen en voorkomen dat een vrachtwagen met de verkeerde trailer vertrekt, door bijvoorbeeld de slagboom van de uitgang gesloten te houden. Het laat toe geparkeerde trailers onmiddellijk terug te vinden en zelfs het aantal gehuurde trailers op het terrein bij te houden, om overbodige huurkosten te vermijden. Dit alles gebeurt in realtime op een site van meer dan 25 voetbalvelden groot, waarbij 200 à 300 vrachtwagens tegelijk kunnen worden beheerd. Dit is iets wat onmogelijk manueel kan worden opgevolgd.

Baanbrekend werk

“We verrichten samen met Robovision baanbrekend werk om vison learning in te zetten in Yard management”, vertelt Matti Desmet, Product & Engineering Director van Peripass. “De resultaten van dit testproject zijn veelbelovend en tonen aan dat de haalbaarheid van dit project binnen handbereik ligt. Deze technologie is schaalbaar naar andere sites, en past perfect bij de SaaS+ aanpak van Peripass en de samenwerking met Robovision. Eén ding is zeker: Realtime Trailer Location Services en vison learning in yard management zal een disruptieve verandering teweegbrengen binnen de supply chain die we vandaag kennen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.