Nieuws Oost-Vlaanderen Praline van Amandino is beste Belgische souvenir

Praline van Amandino is beste Belgische souvenir

Praline van Amandino is beste Belgische souvenir

00000000000000peterstevensPatissier Peter Stevens van Amandino uit Merelbeke ontwikkelt en creëert momenten van beleving en verwenning en zetal sinds verschillende jaren  in op smaakervaringen die steeds  naar meer vragen. Een team van chocolatiers, ijsbewerkers en andere medewerkers bereiden hun producten met enorm veel vakmanschap. De producten van Amandino, dat ook het label Handmade in Belgium voert, vinden dan ook moeiteloos hun weg naar horeca, speciaalzaken en afnemers in het buitenland.

“We hebben voor elk gebak een eigen recept”, zegt Peter Stevens. “En we schenken tijdens het volledige productieproces alle aandacht aan dat product. Dat geeft ieder gebak of chocoladeproduct een geheel eigen smaak.Ook bij de afwerking en de verpakking – enventueel ook per stuk -, blijven we aandacht hebben voor details en kwaliteit.”

De enorme zorg voor de kwaliteit voor het product en voor detail heeft Amandino nu ook de Belgian Beauty-prijs opgeleverd. Die heeft niets met missverkiezingen te maken, maar alles met souvenirs. In het gezelschap van prinses Astrid, verscheidene ministers en meer dan honderd mensen uit de diplomatieke wereld zijn de saffraanpralines Saffron Secrets immers door Unizo uitgeroepen tot beste Belgische souvenir. Peter Stevens ontwikkelde de saffraanpraline samen met Linda Van den Bulck en Marc Leloup van Belgische Saffraan uit Morkhoven.

“De Saffron Secrets combineren het mysterieuze saffraan met het typisch Belgische product chocolade”, zegt Peter Stevens nog. “De saffraan wordt gekweekt in Morkhoven bij Belgische Saffraan.”

Beide bedrijven bewijzen op die manier alvast dat de cocreatie waar tegenwoordig zoveel over te doen is, niet alleen kan in techondernemingen, maar ook bij het vervaardigen van artisanale producten. De erkenning betekent voor Amandino in ieder geval een bijkomend steuntje in de rug om nog nadrukkelijker de exportmarkten te gaan bewerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.