Sheila De Graef staat deze week voor het laatst aan de tap van haar café Doel 5. © achief WAS Sheila De Graef staat deze week voor het laatst aan de tap van haar café Doel 5. © achief WAS

Sheila sluit het laatste café in Doel: “Geen vaarwel, gewoon tot later”

Doel 5 is het laatste café in het Scheldedorp waar je nog iets kan gaan eten en drinken. Uitbaatster Sheila De Graef (43) geeft er voorlopig de brui aan, onder meer als gevolg van de coronacrisis.

“Lieve klanten, vrienden, kennissen, familie en iedereen die ik ken en liefheb: Ik heb nieuws.” Met die woorden kondigt Sheila het einde van haar café Doel 5 aan.

Het café is een familiestuk geworden. Haar mama Jenny Kouyzer (73) richtte Doel 5 op in 1988 en tapte er voornamelijk pinten voor de werknemers van de kerncentrale die er na hun shift stopten. Doel 5 is ook een knipoog naar de vijfde kernreactor die nooit gebouwd werd. (Lees verder onder de foto)

© archief nb
© archief nb

Op haar 25ste nam Sheila de tapkast over. “Met heel veel liefde, strijdlust en ambitie”, zegt Sheila. “Maar het is genoeg geweest. Corona heeft ook ons geveld en de strijd in Doel is voor ons gestreden na 34 jaar. Met spijt in ons hart sluiten wij deze week Doel 5. We leggen de boeken neer. Wij zijn jullie eeuwig dankbaar en gaan jullie nooit vergeten. Het is geen vaarwel, gewoon tot later”, besluit Sheila.