Foto: jlg Foto: jlg

Stad is hotspot tijdens Open Bedrijvendag, met mattentaart als één van de grote uithangborden

Tijdens de Voka Open Bedrijvendag van zondag 1 oktober fungeert Geraardsbergen als Oost-Vlaamse hotspot. Het stadsbestuur en elf ondernemingen openen die dag hun deuren voor het publiek. Een van de deelnemende bedrijven is Active Drone Security Solutions dat zijn klanten beveiliging aanbiedt door het detecteren van ongewenste overvliegende drones.

“Wij ontwikkelen geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om drones te detecteren en te monitoren”, zegt Stijn Willekens van Active Drone Security Solutions. “We gingen hiermee vijf jaar geleden van start en eigenlijk ligt deze activiteit in het verlengde van mijn opleiding als elektrotechnicus en mijn vroegere hobby als radioamateur”, vertelt Willekens.

“We blijven heel bewust een kleine onderneming zodat we alles in eigen handen kunnen houden. We zorgen wel voor de detectie van ongewenste drones bij gevoelige locaties zoals luchthavens, stadions of overheidsgebouwen. En we zorgen ook mee voor het beveiligen van evenementen en festivals. Klanten met een beperkter budget kunnen eveneens bij ons terecht”, aldus Willekens. (Lees verder onder de foto)

Stijn Willekens (links) en zijn partners bij Active Drone Security Solutions. Foto: if
Stijn Willekens (links) en zijn partners bij Active Drone Security Solutions. Foto: if

“We kunnen snel en accuraat drones opsporen en identificeren die zonder toestemming over het terrein van de klanten vliegen. Indien nodig kunnen we het signaal van de drone van op afstand verstoren. Zelf zetten we geen drones in”, aldus Willekens.

Elf ondernemingen

Op de Voka Open Bedrijvendag steekt de stad een tandje bij. “Het gaat om elf ondernemingen en het stadsbestuur zelf die als hotspot gaan fungeren voor Oost-Vlaanderen”, benadrukt Rurik Van Landuyt (Open VLD), schepen van Economie. “We willen zo onze stad als onderneming en de deelnemende bedrijven met fierheid in de kijker zetten. En de ondernemers kunnen zo ook hun collega’s leren kennen.”

Geraardsbergen pakt tijdens de Open Bedrijvendag uiteraard uit met de mattentaart, haar grootste culinaire troef. Bezoekers kunnen onder meer proefondervindelijk ontdekken hoe een mattentaart wordt gebakken. Doorspoelen kan bijvoorbeeld met een mattentaartenlikeurtje van Acker & Go Distillery die in de eigen stokerij eveneens Geraardsbergse jenever en Elixir de Grammont aanbiedt.