Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Anti-aging producten op basis van hop

Starter van de week: Anti-aging producten op basis van hop

Starter van de week: Anti-aging producten op basis van hop

GENT – Hop is niet enkel de plant die smaak en bitterheid aan bier geeft. Al in de middeleeuwen wisten ze dat de geneeskrachtige plant een heilzame werking had en van medisch belang was. De hopplant is rijk aan xanthohumol, het krachtigste antioxidant uit de plantenwereld. Dat is een stof die onder andere zorgt voor een sterke vertraging van het huidverouderingsproces. Vier jaar lang werkte een jonge Gentse start-up aan een manier om deze krachtige antioxidant voor het eerst beschikbaar te maken voor de huid. En da’s een wereldwijde primeur. Het 100% Belgisch verzorgingsmerk Xantho lanceert nu gezichtscrèmes op basis van xanthohumol, met gepatenteerde formule.

Je huid wordt een hele dag blootgesteld aan de zon, luchtvervuiling,… Dat wordt ‘oxidatieve stress’ genoemd. Wanneer die oxidatieve stress op de huid te groot wordt, loopt de huidstructuur beschadiging op en veroudert de huid. Het Gentse Xantho – een start-up in de wereld van de cosmeceuticals (samenvoeging van ‘cosmetic’ en ‘farmaceutical’) – ging op zoek naar een manier om dat tegen te gaan en ontwikkelde een gepatenteerde formule op basis van Xanthohumol, aanwezig in de hopplant.

Vier jaar wetenschappelijk onderzoek leidde ertoe dat Xanthohumol, de krachtigste natuurlijke antioxidant, beschikbaar kan worden gesteld voor de huid. Een primeur! De formule is terug te vinden in de Xantho anti-aging gezichtscrème, handcrème en het serum.

Wereldwijde primeur

Annelies Vancoppernolle, apotheker bij Xantho: “De kracht van de natuur valt niet te ontkennen. Xanthohumol is het krachtigste antioxidant uit de plantenwereld, maar tot nu was het onmogelijk om de stof onze huid te laten indringen. In de researchfase werkten we samen met een professor en experten en hen is het wél gelukt. Da’s eigenlijk een wereldwijde primeur. De crèmes werden getest op veertig vrouwen tussen de 35 en 60. Zeventig procent vindt dat de huid stralend, zachter en glad aanvoelt na gebruik. Vijfentachtig procent ervaart een zeer goede tot uitstekende hydraterende werking ten opzichten van hun huidige crème.”

Hoe het werkt

De huid wordt voortdurend blootgesteld aan oxidatieve stress door UV licht, polluenten,… Wanneer de oxidatieve stress op de huid te groot wordt, treedt er beschadiging op in de huid. Dit heeft een versnelling van het verouderingsproces als gevolg waardoor de hydratatie en barrièrefunctie van de huid aangetast worden. De epidermis en dermis zijn de huidlagen die het meest blootgesteld worden aan oxidatieve stress. Het is van cruciaal belang dat antioxidantia in deze lagen terecht komen willen ze ten volle hun werking kunnen uitoefenen.

“Antioxidantia gaan vrije radicalen, die de celstructuren en -mebranen aantasten, binden waardoor ze niet langer schadelijk zijn”, legt Vancoppernolle uit. “Er werd aangetoond dat xanthohumol het krachtigste anti-oxidant is en zelfs sterkere antioxidatieve eigenschappen bevat dan groene thee. Omwille van deze sterke antioxidatieve eigenschappen kan xanthohumol het huidverouderingsproces sterk vertragen.”

“Naast het capteren van vrije radicalen die leiden tot celschade in de huid, dragen de actieve componenten bij tot een verbetering van de huidstructuur door de afbraak van collageen en elastine af te remmen. Tegelijkertijd gaat het de vorming van tyrosinase tegen, waardoor hyperpigmentie wordt afgeremd.”

Uitgebreid gamma

Het gamma Xantho-verzorgingsproducten bestaat uit een dagcrème, een nachtcrème, een serum en een handcrème. “Al onze prducten bevatten Xanthohumol om de huis te voeden en rimpels glad te strijken. Het resultaat? De huid oogt jonger, vaster en voller en verkrijgt haar natuurlijke uitstraling.De handcrème maakt ruwe en geïrriteerde handen weer soepel en zacht. De heilzame werking van Xanthohumol verzacht ook de rode, geïrriteerde huid”, aldus Annelies Vancoppernolle.

Xantho is verkrijgbaar in de apotheek met advies. Meer info op www.xantho.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.