Nieuws Oost-Vlaanderen Vlerick Business School, Henri Jacobs (Forcit) en KPMG lanceren de Vlerick Impact Club

Vlerick Business School, Henri Jacobs (Forcit) en KPMG lanceren de Vlerick Impact Club

Vlerick Business School, Henri Jacobs (Forcit) en KPMG lanceren de Vlerick Impact Club

GENT – Iedereen kent het cliché dat businessclubs door oude witte mannen gedomineerd zijn. Om met die “mythe” komaf te maken lanceert Vlerick Business School samen met alumni en partners inclusieve, open business clubs. Nieuw in het aanbod is de Vlerick Impact Club waarbij inclusiviteit, duurzaamheid en openheid als uitgangspunt wordt genomen.

De Belgische Vlerick Business School lanceerde vorig jaar een aantal alumniclubs, een initiatief dat ontstond uit de vraag van alumni naar blijvend engagement na hun studies. De alumniclubs die deel uitmaken van het Business & Professional-segment bieden alumni een platform om kennis te delen en nieuwe inzichten te verwerven. De clubs worden geleid door Vlerick-alumni in samenwerking met Vlerick-professoren en sleutelfiguren uit het werkveld.

De Professional & Business Clubs richten zich op één bepaald vakgebied. Enkele voorbeelden zijn ondernemerschap, gezondheidszorg en digitale transformatie. De laatste toevoeging aan de lijst is de Vlerick Impact Club (VIC), een initiatief opgestart door Vlerick Business School, Vlerick-alumni Henri Jacobs (Forcit Benelux) en KPMG.

Sectoroverschrijdende oplossingen

Henri Jacobs: “De missie van de Vlerick Impact Club is om professionals uit verschillende sectoren samen te brengen en hen te laten nadenken over hoe de bedrijfswereld kan bijdragen tot het creëren van meer relevante maatschappelijke en duurzame impact. De Vlerick-factor is cruciaal in dit verhaal, omdat het uitgebreide alumni-netwerk de deur opent naar sectoroverschrijdende activiteiten en initiatieven en de link legt met de academische wereld.”

De Vlerick Impact Club gebruikt de Sustainable Development Goals (SDGs) als referentiekader om haar leden beter te laten samenwerken rond het creëren van positieve impact. Concreet betekent dit dat de leden gaan nadenken over sectoroverschrijdende oplossingen voor mondiale uitdagingen.

Verder kijken dan de verpakking

De Vlerick Impact Club is niet zomaar een zoveelste goednieuwsshow over duurzaamheid, impact en de Sustainable Development Goals. Het spreekt voor zich dat de Vlerick Impact Club succesverhalen zal delen en inspirerende voorbeelden zal brengen. Maar tegelijk zal de Impact Club kritisch omgaan met greenwashing, gepimpte CSR in jaarverslagen en ESG-indicatoren. Het grootste gevaar is immers dat bedrijven en organisaties zich groener voordoen dan ze in werkelijkheid zijn omwille van het imagovoordeel dat dit oplevert. De Vlerick Impact Club wil verder kijken dan de verpakking en zal tijdens de driemaandelijkse evenementen ook stilstaan bij tegenslagen, twijfels en uitdagingen en deze bespreekbaar maken.

Hybride evenement op 27 oktober

Tijdens de digitale lancering van de Vlerick Impact Club op donderdag 17 juni werd bekendgemaakt dat het eerste officiële evenement, een hybride conferentie is die zal plaatsvinden op 27 oktober 2021 in Brussel. Tijdens de conferentie zal onder andere de Belgische land- en tuinbouwgroep Arvesta alvast toelichten welke stappen het bedrijf vandaag en in de toekomst zet op het vlak van duurzaamheid. Arvesta was recent nog in de media vanwege het sterke, impactvolle jaar dat het bedrijf achter de rug heeft. De Vlerick Impact Club is dan ook bijzonder enthousiast om het bedrijf aan te kondigen als eerste spreker en case waarbij ze ook de moeilijkheden en tegenslagen zullen belichten en bespreken.

Er is een warme oproep aan geïnteresseerden om suggesties en ideeën te delen omtrent toekomstige activiteiten zoals conferenties, bedrijfsbezoeken en workshops.

Meer meer informatie over de verschillende clubs vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.