Nieuws Oost-Vlaanderen Wase ondernemers duwen mee aan heropleving economie met digitaal netwerkmoment

Wase ondernemers duwen mee aan heropleving economie met digitaal netwerkmoment

Vicky Praet en Yana Poelman

Wase ondernemers duwen mee aan heropleving economie met digitaal netwerkmoment

SINT-NIKLAAS – Dit voorjaar gaat Business Netwerk Waasland opnieuw door. Zij het dat het concept dit keer volledig gedragen wordt door lokale Wase ondernemers én het voor één keer digitaal is. Het event kreeg de gepaste naam ‘The future starts today’ mee.

Yana Poelman, zaakvoerder Kompagnon: “Business Netwerk Waasland is intussen een gekend begrip in het Waasland. Ondernemers komen samen op unieke locaties in het Waasland, netwerken en inspireren elkaar. Maar het is niet omdat we elkaar vandaag niet fysiek kunnen ontmoeten, dat we elkaar niet kunnen inspireren of zelfs samen business doen.”

“We voelen aan dat veel ondernemers nood hebben aan interprofessionele gesprekken en vinden zelf weinig lokale initiatieven terug. Tijd om eens aan de boom te schudden en ondernemers de kans te bieden om terug ‘buiten te komen’. Het is tenslotte nu dat je actie moet ondernemen, je informeren en on top of mind blijven bij B2B partners. Daar draag je morgen, overmorgen of later de vruchten van. Vandaar ook de titel ‘the future starts today’”, vult Vicky Praet, mede-zaakvoerder Kompagnon, aan.

Gedragen door ondernemers

De digitale editie is volledig gedragen door lokale Wase ondernemers. Tijdens 4 break out sessies kun je er voor kiezen om één van de ondernemers aan het woord te horen. Stefaan Soetemans vertelt over hoe hij als CEO van Brouwerij The Musketeers zijn bedrijf door de storm loodst. Kristof en Steven Kockelkoren van Kockel IT geven dan weer hun ervaringen over veilig thuiswerken mee. Yana Poelman van strategisch advies bureau Kompagnon helpt bedrijven dan weer aanknopen met groei. En ook Stefan Joos, Executive Director bij EY Accountants en rasechte Waaslander, brengt een case over hoe digitalisatie een bedrijf afgelopen jaar redde.

Nadien krijgen ondernemers de kans om gericht te netwerken met andere ondernemers naar keuze via de digitale tool ‘Conversation Starter’. Online, efficiënt en effectief.

Gratis event

In tegenstelling tot de andere edities, is dit een gratis evenement. “Zie het als een soort dankjewel aan iedereen die de afgelopen edities heeft deelgenomen, als een merci aan ondernemers die ondanks alles blijven gaan en voor werk en welvaart in de regio zorgen, als onze manier om de economie een klein beetje vooruit te helpen”, sluit Vicky af.

Praktische info

Het digitaal netwerkevent gaat door op vrijdag 23 april 2021 van 12.30 tot 14.00 uur. Inschrijven kan via www.businessnetwerkwaasland.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.