Yogaloo 2 Foto: if

Yogastudio trekt na 10 jaar weg uit Nieuwstraat en wordt onderdeel van Studio Santee: “We delen dezelfde missie”

Na bijna tien jaar sluit Lotte Ghyssaert (36) de deuren van haar yogastudio Yogaloo in de Nieuwstraat in Sint-Niklaas. De zogeheten yogi’s hoeven hun vertrouwde lessen en instructeurs niet lang te missen, want de studio wordt overgenomen door sportclub Studio Santee. “Naast de locatie verandert er niks voor de meer dan 400 leden”, klinkt het.

Lotte startte haar yogaverhaal kleinschalig met een drietal lessen per week en opende in 2017 haar eigen yogastudio in de Nieuwstraat. Vandaag telt Yogaloo meer dan 400 leden, maar door nakende gezinsuitbreiding en nieuwe ideeën besliste de zaakvoerster om haar activiteiten niet zelf verder te zetten.

“Hoe graag ik Yogaloo ook heb laten groeien en hoe fier ik er ook op ben, het is tijd voor een nieuwe fase”, vertelt Lotte. “In eerste instantie wil ik mij nu focussen op mijn zwangerschap en op de geboorte van ons kindje. Ondertussen borrelen er al heel wat nieuwe ideeën op, maar die zullen totaal anders zijn dan yoga.”

Niet zomaar stoppen

De leden van Yogaloo hoeven hun yogamatje echter niet lang op te bergen, want de lessen worden vanaf 2 januari overgenomen door sportclub Studio Santee in de Heistraat van Tim Koppen (42) en zijn partner Nele De Klerck. “Het is fijn om te zien dat wat ik destijds gestart ben, niet zomaar stopt”, aldus Lotte. “Ik vertrouw Tim en Nele met een gerust hart mijn leden en teacherteam toe. We delen dezelfde missie om mensen in beweging te brengen.” (Lees verder onder de foto)

Nele De Klerck en Tim Koppen van Studio Santee, Lotte Ghyssaert van Yogaloo en Jolien Stremersch van Vine Street zijn klaar voor een volgende stap in hun professionele loopbaan. Foto: if

Yogaloo gaat nog door tot 15 december om vervolgens na de jaarlijkse winterbreak te heropstarten bij Studio Santee. “Yoga is een mooie aanvulling op ons huidig aanbod kracht-, conditie- en mobiliteitstraining”, aldus zaakvoerder Tim Koppen (42).

Tweede sportruimte

“Om de lessen te kunnen laten plaatsvinden, zochten we een pand dat voldoende groot en snel beschikbaar was, in de omgeving van onze huidige locatie. We nemen tijdelijk onze intrek in een fabriekspand in de Nobels Peelmanstraat, tot we zelf een definitieve oplossing hebben gevonden. Naast de bestaande veertig trainingen per week, gaan we met de overname van Yogaloo wekelijks richting zestig lesuren. We hebben ook heel wat ideeën om nog andere disciplines toe te voegen aan het aanbod. Een tweede sportruimte dringt zich dus op, maar die investeringskeuzes maak je niet op een paar weken tijd. We streven naar een plaatje dat op lange termijn klopt op alle vlakken en daar is nog werk aan.”

Jolien (31) opent boeken- en wijnwinkel in Yogaloo-pand

Het pand in de Nieuwstraat waar zich de thuishaven van Yogaloo bevond, zal niet lang leeg staan. De 31-jarige Jolien Stremersch opent er volgend voorjaar haar eigen boeken- en wijnwinkel ‘Vine Street’, waar klanten boeken en wijn kunnen kopen, maar ook ter plaatse kunnen lezen en proeven. “De Nieuwstraat voelde meteen als de juiste plek voor mijn concept”, vertelt Jolien.

De Yogaloo-studio in de Nieuwstraat maakt plaats voor het nieuwe retail- en horecaconcept van Jolien Stremersch. In het voorjaar van 2024 opent Jolien er Vine Street, een vernieuwende boeken- en wijnhandel. “Klanten kunnen er boeken en wijn kopen, maar ook ter plaatse lezen en proeven”, aldus Jolien.

“Het pand straalt vandaag al een zekere rust uit. Dat gevoel wil ik ook geven aan mijn klanten wanneer ze de winkel binnenstappen. Vine Street zal een plaats worden waar mensen tot rust kunnen komen, met een goed boek en een goed glas wijn, eventueel zelfs op elkaar afgestemd. Ik voelde meteen dat de gezellige winkelstraat de perfecte locatie was voor mijn concept.”