Nieuws Vlaams Brabant Administratieve fout houdt megacarwash niet tegen

Administratieve fout houdt megacarwash niet tegen

Genrebeeld. Dit is niet Best Carwash.

Administratieve fout houdt megacarwash niet tegen

ZAVENTEM – Door een administratieve fout vernietigde de Raad van State de milieuvergunning van de Zaventemse megacarwash Best Carwash. Hierdoor dreigde het bedrijf de activiteiten te moeten stopzetten. Die drastische maatregel zou volgens het gemeentebestuur van Zaventem te ver gaan omdat de uitbating geen directe en aanzienlijke gevolgen heeft op mens en milieu. De provincie zal het dossier in mei opnieuw behandelen om de scheef getrokken situatie alsnog in orde te brengen. 

In december vorig jaar opende megacarwash Best Carwash aan de Leuvensesteenweg in Zaventem. Aan de opening is een jarenlang getouwtrek tussen de ontwikkelaar, een groep omwonenden en het gemeentebestuur voorafgegaan. Er werd gevreesd voor mobiliteitsproblemen en lawaai-en milieuhinder.

Tot drie keer toe weigerde het gemeentebestuur een vergunning af te leveren, maar de provincie keurde de bouw van de car wash uiteindelijk wel goed. Ook de beroepsprocedures van de omwonenden liepen op een sisser uit. Zelfs een poging om de start van de bouwwerken te schorsen mislukte. In december vorig jaar opende de installatie maar enkele weken geleden kwam er nog een aap uit de mouw: de Raad van State vernietigde de milieuvergunning omdat de provincie een administratieve fout maakte.

Juridisch en de facto werkt de carwash momenteel zonder milieuvergunning maar de gemeente wil de zaak niet hard spelen en laat de uitbater verder werken. “Er is geen enkele reden om de zaak te sluiten”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V) bij de collega’s van Het Nieuwsblad. “Het gaat om een procedurele fout bij de provincie en er zijn geen directe significante gevolgen voor de volksgezondheid of het leefmilieu.” In mei zal de provincie het dossier opnieuw bekijken, waarna een nieuwe beslissing over de milieuvergunning zal volgen.

Bron: Nieuwsblad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.