andy drinks Archiefbeeld

Andy Drinks start opnieuw met drankbezorging: “Geleerd uit het verleden”

"Andy is terug, en beter dan ooit!" Met die woorden kondigt de Brusselse drankleverancier hun comeback aan. Een jaar nadat het bedrijf failliet verklaard werd, starten oprichters Pieter-Jan Wouters en Dries Vander Stichele met een schone lei.

“Na een uitdagende periode hebben we tijd genomen om vaststellingen te doen, te herstructureren en onze zaak opnieuw op te bouwen met een sterkere fundering en een hernieuwde toewijding voor excellentie”, klinkt het op hun LinkedIn-pagina. Vanaf juli kunnen klanten opnieuw bestellingen plaatsen bij Andy Drinks.

De zaakvoerders excuseerden zich in hun post ook bij hun leveranciers en partners voor de schade die hun faillissement ook bij hen veroorzaakt heeft. “We verzekeren jullie dat we geleerd hebben uit onze ervaring en dat we significante veranderingen hebben doorgevoerd.”

Lees ook: Pieter-Jan Wouters (Andy Drinks): “Revival kan een keerpunt betekenen voor ondernemers”

Bij retailmagazine Gondola legde COO Pieter-Jan Wouters al kort uit over welke veranderingen het gaat. Het vernieuwde Andy Drinks biedt onder meer geen levering meer aan op dezelfde dag en schroefde hun backoffice-activiteiten terug. Daardoor heeft het bedrijf nu lagere vasten kosten. Ook stapten ze af van het gebruik van elektrische voertuigen voor de bezorging en schakelen ze nu tijdelijk over op thermische wagens. Andy Drinks wordt nu ook gefinancierd door enkele anonieme business angels.