Nieuws Vlaams Brabant Bouw van RiverPark eindelijk gestart

Bouw van RiverPark eindelijk gestart

Bouw van RiverPark eindelijk gestart

riverparkIn hartje Vilvoorde pal aan het water is Senior Invest gestart met de bouw van RiverPark. Eindelijk, want de eerste steen was gepland voor uiterlijk september 2015. “Dit nieuwe woonproject moet instapklaar zijn tegen 2018”, zegt projectontwikkelaar Jan Vlaminck.

RiverPark wordt ingeplant naast het kanaal in Vilvoorde. Projectontwikkelaar Senior Invest bouwt er een nieuw woonproject voor senioren. Meer bepaald 74 assistentiewoningen. Dat zijn leefruimtes voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen maar toch al zorgbehoevend zijn. Volgens ramingen zal het project ruim 10 miljoen euro kosten.

Senior Invest vult daarmee een gat in de markt. Nu al zijn alle woningen verkocht. De senioren moeten nog twee jaar wachten: in 2018 met het park klaar zijn.

“Dat is niets te vroeg”, zegt Jan Vlaminck. “Er is een groot tekort in Vilvoorde. Op dit moment zijn er 25 erkende assistentiewoningen. Volgens de planning van 2013 zijn er meer dan 170 nodig. Er is dus zeker ruimte voor een residentie zoals RiverPark. De senioren van vandaag gaan op zoek naar een comfortabele assistentiewoning, met dienstverlening op maat. Ze wonen straks rustig aan het water, omgeven door groen maar ook met hun neus op het stadscentrum.”

RiverPark voldoet aan de strenge bouw- en exploitatienormen voor erkende assistentiewoningen. De uitbating gebeurt door Time for Quality, gespecialiseerd in woonprojecten met diensten voor senioren. “Als exploitatiepartner beheren we RiverPark volgens het principe van levensbestendig wonen”, zegt Martin Baert. “We bieden zorg en diensten aan naargelang de behoeften of noden van de resident op dat moment. Nog eens verhuizen wordt overbodig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.