kampenhoeve Foto: Forest Fwd

Century 21 plant “outdoor office” bij zorgboerderij De Kampenhoeve

Vastgoedgroep Century 21 heeft afgelopen weekend een voedselbos aangeplant bij zorgboerderij De Kampenhoeve in Kampenhout. Het is een "buitenkantoor" in het midden van de natuur, met een bijzonder grote maatschappelijke missie, klinkt het. Het beheer en onderhoud van het bos maakt deel uit van het coachingstraject van de jongeren die op de Kampenhoeve verblijven.

Te midden van de velden en bossen van Vlaams-Brabant, maar op een boogscheut van Brussel en Zaventem, kan je in Kampenhout de Kampenhoeve terugvinden. Century 21 koos bewust voor de locatie om haar bos aan te planten.

Het bos beslaat een oppervlakte van 2.700 vierkante meter middenin zorgboerderij De Kampenhoeve, die zal instaan voor het beheer van het bos, en zit binnenkort vol fruit dat geoogst kan worden. Jongeren die in de zorgboerderij verblijven zullen, onder begeleiding van een coach, zorg dragen voor de "outdoor office" van de vastgoedmakelaar.

Lees ook: Bedrijfsbossen zijn ‘booming’ business

Leefbaarheid en sociale impact 

"Leefbaarheid is één aspect dat we willen ondersteunen door samen meer groen te creëren. Maar als makelaars zien we elke dag dat het in het leven om veel meer dan bakstenen draait. Meer nog: als vastgoedgroep willen we absoluut tonen dat business ook een menselijk gezicht heeft", zeggen bestuurder Laurent Lejeune en sales manager Patrick Vandebriel van Century 21 Benelux. "Naast ecologische impact is het ons dus zeer zeker ook om sociale impact te doen."

“Voor de jongeren van Plan B wordt dit een mini-onderneming, eentje met een ‘dubbele bodem’”, gaat Peter Demuynck van De Kampenhoeve verder. “Door bezig te zijn in hun voedselbos zullen ze niet alleen met de natuur bezig zijn, maar ook met het terugvinden van de seizoenen in hun eigen leven, in het omgaan met tegenslagen, the circle of life, enz. Het feit dat Century 21 hier mee haar schouders onder zet, toont het menselijk gelaat dat ondanks de vele vooroordelen toch aanwezig is in de vastgoedsector.”

"Ondernemerschap is meer dan alleen winst maken" 

Het project is een idee van Forest Fwd, een bedrijf dat over heel het land bedrijfsbossen realiseert.

“Century 21 bewijst hiermee dat het bedrijfsleven mee aan de kar kan trekken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken”, zeggen Dajo Hermans en Frank Missoul van Forest Fwd. “Bij steeds meer bedrijven groeit het besef dat ondernemerschap méér is dan enkel winst maken, maar dat het ook draait om het realiseren van maatschappelijke impact, om voldoening en zingeving.”

Lees ook: Out Of Office met Dajo Hermans (Forest Fwd/Story Fwd): “Ook op vakantie is werken toegelaten, en omgekeerd.”

Foto: Forest Fwd