Nieuws Vlaams Brabant Citrique Belge zoekt “neus” voor niet alledaags onderzoek

Citrique Belge zoekt “neus” voor niet alledaags onderzoek

De site van Citrique Belge in Tienen.

Citrique Belge zoekt “neus” voor niet alledaags onderzoek

TIENEN – Citroenzuurproducent Citrique Belge in Tienen heeft wel een bijzondere vacature uitgeschreven: mobiele onderzoeker van geurhinder. En dat mag je letterlijk nemen want de nieuwe medewerker, een student(e) die bij voorkeur over een bachelor in een wetenschappelijke richting beschikt, moet met de fiets op een tiental vastgestelde locaties rondom de fabriek vaststellingen rond geurhinder registreren. Het spreekt dan ook voor zich dat “de neus” over een goed ontwikkelde reukzin beschikt. 

Omwonenden van de site van citroenzuurproducent Citrique Belge in Tienen spraken het bedrijf aan over vermeende geurhinder. Citrique Belge is niet zinnens de zaken op zijn beloop te laten, en schakelt hulp in van “de neus”, in casus een student(e) die bij voorkeur over een bachelor in een wetenschappelijke richting beschikt.

Wat is zijn/haar taak? Over langere tijd en op wekelijkse basis controles doen rond geurhinder nabij en verder weg van de bedrijfssite. “Hiervoor zal de student(e) een tiental vastgelegde locaties bezoeken om vaststellingen rond geurhinder te registreren. Deze verplaatsingen gebeuren per fiets om optimaal eventuele geurhinder te kunnen vaststellen. Voorts zal de student(e) bepaalde geuren moeten registreren die mogelijks verband houden met Citrique Belge en vervolgens een rapport uitschrijven dat aan de Director Compliance van Citrique Belge wordt voorgelegd”, luidt het in de vacature.

Om de nieuwe rekruut optimaal voor te bereiden op zijn/haar nieuwe taak wordt hij/zij naar Gent gestuurd voor een opleiding. Verder verwacht Citrique Belge van de nieuwe medewerker dat hij/zij over een goed ontwikkelde reukzin beschikt, milieubewust is en accuraat te werk gaat.

Citrique Belge NV is één van de grootste citroenzuurproducenten ter wereld. Citroenzuur wordt gebruikt als smaakversterker, antioxidant, stabilisator en bindmiddel in voedselbereidingen en andere toepassingen. De site combineert verschillende productie-eenheden en heeft een heel uitgebreid machinepark. Het bedrijf stelt een 340-tal medewerkers tewerk.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.