Jef Colruyt Foto: BELGA

Colruyt opent overgenomen winkels Match en Smatch als ‘Comarkt’

De supermarktgroep Colruyt gaat de komende dagen en weken het merendeel van de 57 Match- en Smatch-winkels die hij overnam van Louis Delhaize openen als ‘Comarkt’. Dat is een formule van Colruyt die tijdelijk gebruikt wordt vooraleer de winkels omgevormd worden tot hun definitieve winkelconcept, zo meldt Colruyt maandagochtend in een persbericht.

“Op deze manier streven we maximaal naar continuïteit voor klanten en medewerkers. De winkels zullen in de komende jaren verbouwd en omgebouwd worden tot een formule van Colruyt Group en dit in functie van de winkelgrootte, de lokale markt en de klantenbehoeften”, klinkt het.

Colruyt start maandag met de integratie en transformatie van 25 Match- en 24 Smatch-winkels. Zeven winkels zullen gedurende een aantal maanden sluiten en al verbouwd en omgebouwd worden tot een definitief winkelconcept van Colruyt.

Eind september werd aangekondigd dat Colruyt Group 57 Match- en Smatch-winkels overneemt van uitbater Louis Delhaize. Die winkels waren in 2022 goed voor ongeveer 300 miljoen euro omzet. Ze telden 1.069 werknemers.

Voor 19 van de 27 Match- en Smatch-winkels die niet door Colruyt worden overgenomen, werd geen oplossing gevonden. Daardoor verliezen zowat 330 werknemers hun baan.