Andy-de-Jong-(Paleo,-Diest)_-winnaar-JCI-Vlaams-Brabantse-Jonge-Ondernemer-van-het-Jaar-2023-foto 3 Andy de Jong van Paleo. Foto RR

Andy de Jong van Paleo is Jonge Vlaams-Brabantse ondernemer van het jaar

DIEST - Andy de Jong van Paleo, de start-up die naam maakt met mammoetvlees, is de nieuwe Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar. Hij haalde het van Holger Willems (Relu), Axel Van Lombeek (Megacharge) en Linde Stifter (TILIA Babywearing) tijdens de awardshow in De Hoorn in Leuven.

LEES OOK. Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’

Naar jaarlijkse traditie bekroont het JCI de meest beloftevolle jonge ondernemer in elke provincie. Ondernemers Andy de Jong - what's in a name - en Hermes Sanctorum haalden in februari dit jaar nog 12 miljoen euro kapitaal op met hun start-up Paleo.  Ze proberen eiwitten te ontwikkelen die vlees- en visvervangers nog meer de juiste smaak, geur en textuur geven. Dat doen ze via eiwitten van varkens, runderen, tonijn en zelfs van een mammoet.

LEES OOK. Voor mij de mammoetsteak met frietjes, alstublieft: bedrijf brengt eiwit van uitgestorven dier weer tot ‘leven’

De Jong reageert bijzonder opgetogen. "Het is heel leuk om te winnen en het maakt me ook trots. Ik zie het als een mooie erkenning voor ons ondernemerschap van de laatste jaren. Het doet me vooral plezier dat ik ons verhaal goed heb kunnen overbrengen en dat de jury enthousiast reageerde. Tot slot wil ik graag ook de andere kandidaten feliciteren met hun nominatie."

Hoe de Jong zich verhoudt tot de andere provinciale winnaars komen we te weten op donderdagavond 11 mei in Gent. Dan vindt de 18de editie van de Vlaamse jonge ondernemer van het jaar plaats.

De Jong zal het opnemen tegen Alexander Synhaeve van rekruteringsbedrijf Tomorrow (Oost-Vlaanderen), Tineke Serru van het Brugse energiebedrijf Extrapower (West-Vlaanderen), Nickolas Delanghe van het communicatiebureau Media-Architect (Antwerpen) en Steffen Brans van het digitale agentschap Wisemen uit Diepenbeek (Limburg).