Nieuws Vlaams Brabant D’Ieteren-dochter eist plaats op in laadpalenmarkt

D’Ieteren-dochter eist plaats op in laadpalenmarkt

D’Ieteren-dochter eist plaats op in laadpalenmarkt

BRUSSEL – Het Brusselse bedrijf EDI, dochter in de D’Ieteren groep die zich specialiseert in de installatie van laadpalen (thuis en op het werk) voor elektrische voertuigen, wil tegen eind dit jaar 5.600 extra laadpalen plaatsen. Dat zijn er ongeveer 100 per week. Dat laat het bedrijf weten. 

EDI (Electric by D’Ieteren) is gespecialiseerd in het plaatsen van laadpalen thuis en op het werk.  Het bedrijf zit in een groeispurt door de stijgende vraag naar hybride en elektrische voertuigen en bijgevolg ook naar laadpaalinfrastructuur. Vorig jaar steeg het aantal laadpalen in EDI beheer tot ruim 1.800 stuks, een verviervoudiging in een jaar tijd.

Totaaloplossingen 

Onder meer de assemblagefabriek Audi Brussel en het oefencentrum van RSC Anderlecht zijn uit­gerust met EDI laadpalen. In België werken Audi, VW, Porsche, ŠKODA, SEAT en CUPRA met EDI samen om aan hun klanten totaaloplossingen te kunnen aanbieden voor hun elektrisch aanbod. Zo zijn bijvoorbeeld zo goed als alle laadpunten in ons land compatibel met de EDI-kaart, op Europees niveau is er een compatibiliteitsgraad van 80%. Hiermee biedt EDI zijn klanten toegang tot een van de grootste laadpuntennetwerken van Europa.

50 personeelsleden 

Op dit moment wordt de Belgische laadpalenmarkt vooral gedomineerd door Nederlandse spelers. Hier wil EDI iets aan doen. Bij het bedrijf werken momenteel 50 mensen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Drogenbos
Brussel

Na de mens gaat ook de auto in quarantaine

KORTENBERG/DROGENBOS/BRUSSEL - D'Ieteren Immo, de vastgoedtak van de D’Ieteren Group in België, biedt "quarantaineboxen" aan voor hybride en elektrische voertuigen,… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer