Nieuws Vlaams Brabant Eerste food waste awards voor bedrijven

Eerste food waste awards voor bedrijven

Eerste food waste awards voor bedrijven

Food Surplus Entrepreneurs Network reikt op 9 februari in Leuven voor de eerste keer de food waste awards uit. De organisatie overkoepelt innoverende initiatieven rond het terugdringen van voedselverlies. Met de prijzen wil Food Surplus Entrepreneurs Network enkele inspirerende initiatieven in de kijker zetten.

“Onze organisatie wil voedselverlies verminderen door bedrijven, overheden en burgers te inspireren en te ondersteunen”, zegt organisatrice Jasmien Wildemeersch.

Voedselverlies is een maatschappelijk probleem dat zich in elke fase van de voedselketen voordoet. “Van het steeltje van de paddenstoel dat weggesmeten wordt tot de cateraar die het aantal mensen dat hij moet voeden overschat heeft en de burger die de komkommer laat verkommeren in zijn frigo. Op die manier gaat in totaal een derde van de totale voedselproductie verloren. Dat is heel veel.”

De organisatie reikt op 9 februari prijzen uit in de categorieën ondernemers, bedrijven in de voedingssector, lokale overheden en sociale organisaties die de integratie van kansengroepen bevorderen.

“Verspreid over die categorieën hebben we 36 kandidaturen ontvangen. Samen met de jury zijn we onder de indruk van wat er in Vlaanderen allemaal al gebeurt om voedselverlies te verminderen. Sommige projecten hebben een verrassend grote impact.”

Een onafhankelijke jury nomineerde per categorie drie initiatieven. Het publiek kan tot 7 februari op de website www.foodwasteawards.be stemmen voor de genomineerden. In de categorie voedselverlies ondernemers werden Foodlab Proef, Wonky en Rekub genomineerd. Bij de bedrijven in de voedingssector zijn dat REO Veiling, Trotec en AZ Nikolaas. Depot Margo, de Restjesfabriek en Sociale Kruideniers zijn de genomineerden bij de sociale organisaties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.