Nieuws Vlaams-Brabant Gedeputeerde Bart Nevens op bezoek bij zonweringproducent en ‘klimaatambassadeur’ Harol

Gedeputeerde Bart Nevens op bezoek bij zonweringproducent en ‘klimaatambassadeur’ Harol

Gedeputeerde Bart Nevens op bezoek bij zonweringproducent en ‘klimaatambassadeur’ Harol

DIEST – Zonweringspecialist Harol kreeg woensdag gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid Bart Nevens op bezoek. Harol-CEO Annick Draelants gaf de gedeputeerde een rondleiding in de pas gerenoveerde kantoren en lichtte enkele duurzaamheidsinitiatieven toe.

Harol in Diest is dit jaar miK-Klimaatambassadeur, een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door de provincie Vlaams-Brabant en Voka aan bedrijven die zich extra inzetten voor duurzaamheid. “We hopen een inspiratie te mogen zijn voor andere ondernemingen”, vertelt CEO Annick Draelants.

Het bedrijf zet zichzelf in de kijker door aluminiumafval en regenwater te hergebruiken, maar ook met fietsleasing, hybride en elektrische bedrijfswagens, structureel telewerk en nieuwe BEN-kantoren. Maar de blikvanger van het traject is ongetwijfeld de eigen windturbine die Harol sinds een jaar van honderd procent groene stroom voorziet.

Voorbeeldrol

“De huidige energiecrisis maakt de nood om zuinig te zijn met energie en om te investeren in duurzame energie nog acuter”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Bedrijven spelen hierin een onmiskenbare rol en kunnen een fantastisch voorbeeld zijn voor andere bedrijven, maar ook voor ons allemaal.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.