Nieuws Vlaams Brabant Grimbergen ontsnapt aan debacle bij Caterpillar

Grimbergen ontsnapt aan debacle bij Caterpillar

Grimbergen ontsnapt aan debacle bij Caterpillar

caterpillarDe sluiting van Caterpillar in Gosselies heeft (nog) geen impact op de vestiging in Grimbergen. Het feit dat er vrijdag geen bijzondere ondernemingsraad was gepland op de site in Vlaams-Brabant was al een gunstig teken.

Het Europese distributiecentrum van Caterpillar in Grimbergen blijft gevrijwaard. Dat heeft de topman van het Amerikaanse bedrijf bevestigd in een brief aan minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Peeters meldde dat goede nieuws zelf via de microblogsite Twitter. “PDG #caterpillar bevestigt in een brief aan mij dat Grimbergen gevrijwaard blijft”, tweette Peeters vrijdag.

Graafmachineproducent Caterpillar kondigde vrijdagochtend de intentie tot sluiting aan van zijn vestiging in Gosselies, nabij Charleroi, waar zowat 2.000 mensen werken. De bijzondere ondernemingsraad bracht het gevreesde slechte nieuws. De socialistische vakbond FGTB verwacht een verdere teloorgang van alle Europese activiteiten van het Amerikaanse bedrijf. In Noord-Ierland werd donderdag al de sluiting van een vestiging aangekondigd.

Zoals verwacht blijft de vestiging in Grimbergen buiten schot. De vakbonden hadden eerder al laten weten dat er geen bijzondere ondernemingsraad was gepland op die site.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer